Akdeniz Gerçek | Antalya | 33. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor

33. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor

Antalya'da bu yıl 33'üncüsü gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali', 12 Eylül Cumartesi akşamı 'Attila' adlı opera eseriyle sanatseverlere kapılarını açacak.

Antalya'da bu yıl 33'üncüsü gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali', 12 Eylül Cumartesi akşamı 'Attila' adlı opera eseriyle sanatseverlere kapılarını açacak.

33. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor
KAYNAK: DHA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen festivaldeki eserler, tarihi Aspendos Tiyatrosu'nun akustiği ve atmosferinde sahnelenecek.

Festival Programı ve Eserler

Üç perdelik 'Attila' operasıyla perdesi açılacak olan uluslararası festivalde izlenme rekorları kıran eser 12 Eylül Cumartesi akşamı, 'Anna Karenina' eseri 15 Eylül Salı günü ve 'Carmina Burana' ise 19-21 Eylül akşamları saat 21.00'de opera-baleseverlerle buluşacak. Festivalin son eseri olan, Kazakistan Uluslararası Abay Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Spartacus' adlı bale eseri ise 25-26 Eylül akşamları izlenebilecek.

4 Eser, 6 Temsil ve Ulaşım Kolaylığı

Toplamda 1 opera, 2 bale ve 1 sahne kantatı olmak üzere 4 farklı eserin 6 temsille sanatseverlerin beğenisine sunulacağı festivalde, Antalyalılar için ulaşım kolaylığı da sağlanıyor. Festivali takip etmek isteyen vatandaşlar, belirlenen noktalardan hareket eden otobüslerden ücretsiz olarak yararlanarak Aspendos'a ulaşabilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız