20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Antalya’da Başladı

20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), Antalya’daki açılış galasıyla başladı. Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi Tarık Akan Salonu’nda gerçekleştirilen gala, hem sanat hem de dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Antalya’da Başladı

20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), Antalya’daki açılış galasıyla başladı. Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi Tarık Akan Salonu’nda gerçekleştirilen gala, hem sanat hem de dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.

Gecenin sunuculuğunu Emine Büyüknohutçu üstlendi. Festivalin 20 yıllık yolculuğunu hatırlatan açılışta, gönüllü emeğin önemine vurgu yapıldı. İFF Antalya Düzenleme Kurulu Sözcüsü Dr. Okan Cinemre, konuşmasında “Bağımsız kalmak ve özgürce üretmek için maddi destek almadan, izleyicilerin ısrarı sayesinde bugüne geldik” dedi.

Plaketlerle Onurlandırma ve Dayanışma Mesajı

Gecede, Antalya’nın kültür-sanat hayatına katkılarından dolayı tiyatro ve sinema oyuncusu Müfit Kayacan’a İFF 20. yıl plaketi verildi. Kayacan, Mardin’de set çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek Antalya’nın kendisi için özel bir şehir olduğunu, tiyatronun gelişimine katkı sunmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Antalya Barosu Başkanı Ali Çağdaş Bozaner de festivalde 20. yıl plaketiyle onurlandırıldı. Bozaner, İsrail’in abluka altındaki Filistin’de işlediği yaşam hakkı ihlallerine dikkat çekerek dayanışma mesajı gönderdi. Ayrıca Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkımını eleştirerek baronun hukuksuz uygulamalara karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Festivalde Müze Çalışma Grubu (MÇG) da plaket aldı. Grup adına konuşan Prof. Dr. Gül Işın, “Bilimsel argümanlarımız ilgililerce duyulmak istenmedi, biz de sesimizi halkımıza duyurduk” dedi.

d90669f8-9bbb-47fb-b2f6-fc1cb9d3b208.jpg

Zengin Film Programı

Festival kapsamında işçi sınıfının, göçmenlerin ve toplumun farklı kesimlerinin hikâyelerini anlatan çok sayıda film gösterilecek.

  • 29 Eylül’de “Hayalet İşçiler”, “Kurtlar”, “Yolcu” ve 107 dakikalık belgesel “Africa Star” öne çıkan yapımlar arasında.

  • 30 Eylül’de “Domuzcuk”, “Köpekler ve İtalyanlar Giremez” ile “Geri Döneceğiz” dikkat çekecek.

  • 1 Ekim’de “Karadeniz Biter Mi!”, “Rosinante” ve göç temalı “Üçüncü Gurbet” gösterilecek.

  • 2 Ekim’de işçi sınıfı mücadelesini anlatan “İçeridekiler”, “Salom” ve “İşçi Sınıfının Mucizevi Bir Şekilde Ezenleşmesi” perdede olacak.

  • 4 Ekim’de ise çok sayıda kısa film İpekten Sahne’de izlenebilecek, ayrıca “Karanlık Gece” ve “Antioch Milad” Antalya seyircisiyle buluşacak.

  • 5 Ekim’de finalde “Dilan Hakkında Konuşmalıyız” ve 108 dakikalık “Totman: Ölü Adam Sistemi” gösterilecek.

Söyleşilerle Zenginleşen Festival

Gösterimlerin yanı sıra festival boyunca söyleşiler de düzenlenecek.

  • 1 Ekim’de saat 19.30’da Baküs’te, Antalya Ekoloji Ağı’ndan Erol Malçok ile çevre ve emek ilişkisi konuşulacak.

  • 4 Ekim’de saat 17.00’de “Değişen Sinema Seyircisi ve Film Festivalleri” başlıklı oturumda Önder Özdemir ve Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa söz alacak.

  • Aynı gün saat 20.45’te ise Antioch Milad Film Ekibi ve Hasan Hüseyin Korkmaz, izleyicilerle bir araya gelecek.

Emek ve Dayanışmanın Sineması

20 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da “emekten, dayanışmadan, mücadeleden yana” filmleri seyirciyle buluşturmayı amaçlıyor. Ücretsiz olarak izlenebilecek gösterimler, Antalya’da farklı mekânlara yayılarak geniş bir kitleye ulaşacak.

Kaynak:Buse Yeşil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.