Antalya'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan Kokoşka, yufkalı tavuk olarak da geçiyor. Antalya Kokoşka (Yufkalı Tavuk) tarifi ve malzemeleri şöyle:

Antalya Kokoşka (Yufkalı Tavuk) Malzemeleri

  • 1 adet bütün tavuk (ayıklanmış)
  • 6 adet yufka ekmeği (sacda pişirilmiş, köy usulü)
  • 2 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Antalya Kokoşka (Yufkalı Tavuk) Nasıl Yapılır?

Ayıklanmış bütün tavuğu tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve içine tuz atarak orta ateşte kaynatın.

Bitlis ve ilçelerinde açan gelincikler göz kamaştırıyor Bitlis ve ilçelerinde açan gelincikler göz kamaştırıyor

Kaynamadan önce su yüzeyinde oluşan köpükleri alın.

Tavuk kemiklerinden kolayca ayrılana kadar haşlayın. Haşlanan tavuğu çıkarın ve tencerede 6 bardak haşlama suyu kalacak şekilde dikkatlice süzün.

Tavuğun derisini ve kemiklerini ayıklayın. Etleri badem büyüklüğünde parçalara ayırın.

Yağlanmış bir tepsiye, aralarına erimiş tereyağı sürülmüş 2 yufkayı döşeyin. Kalan 4 yufkayı parçalayarak tepsideki yufkaların üzerine yayın ve sıcak tavuk haşlama suyunu kepçe kepçe gezdirerek yufkaların içine işleyin.

Cevizleri ve tavuk etlerini tepsiye yerleştirin.

Son olarak, kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağını tepsiye gezdirin. Tepsinizi sofraya götürün ve servis yapın.

Püf Noktaları

Köy yufka ekmeği yerine hazır yufka kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda yufkalar, tepsiye döşendikten sonra fırında hafifçe kızarana kadar pişirilmelidir. Tavuk haşlama suyu da pişmiş yufkaların üzerine gezdirilmelidir.

Antalya piyazı nasıl yapılır? Antalya piyazı tarifi Antalya piyazı nasıl yapılır? Antalya piyazı tarifi

Kaynak: Haber Merkezi