Olay, 25 Aralık 2024 tarihinde Antalya’nın Aksu ilçesi Pınarlı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı A.S.’nin (23) evinin yakınında aracında bekleyen Seyit Muhammet Talay (26), A.S.’nin babası Ömer S. ve yakınlarıyla tartıştı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Talay, karnından bıçaklanarak ağır yaralandı. Talay, kaldırıldığı Kepez Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Diğer Sanıklar Tutuksuz Yargılanıyor
Olayın ardından baba Ömer S. ile kızları A.S. ve D.S. gözaltına alındı. Şüphelilerden Ömer S. tutuklanırken, A.S. ve D.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında “kasten öldürme” suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, sanıkların birlikte hareket ettikleri ve maktul yaralıyken saldırının devam ettiği belirtildi.
Aksu’da Cinayet Davası: Seyit Talay’ın Ölümünde Aile İddiası
Cep Telefonu Görüntüleri Duruşmada İzlendi
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı celsesinde, tutuksuz sanık A.S. tarafından önceki duruşmada sunulan CD, mahkeme heyeti tarafından izlendi. Görüntülerde, olayın başlangıcında taraflar arasında yaşanan tartışma yer aldı. Sanık tarafın maktule “Evin önünden geçme” şeklinde uyarılarda bulunduğu, maktulün ise “Kimseyi rahatsız etmiyorum, caddeden geçiyorum” dediği anlar kayıtlara yansıdı.
Mahkeme heyeti, daha önce istenen bazı kamera görüntülerinin bulunamadığını, HTS kayıtlarında ise sanık ile bir tanık arasında telefon görüşmeleri tespit edildiğini bildirdi.

Aileden “Tasarlanmış” Cinayet İddiası
Mahkemede söz alan baba Ramazan Talay, olayın planlı olduğunu ileri sürerek 112 kayıtlarının ve HTS dökümlerinin detaylı şekilde incelenmesini talep etti. Duruşmayı gözyaşları içinde izleyen anne Sevim Talay ise oğlunun bilinçli şekilde öldürüldüğünü savundu. Anne Talay, “S.G. bıçağın getirilip babasına verilmesini kahvelerde anlatmış, çocuğu gözümün önünde parçaladılar demiş, benim çocuğum öldürüldü, parçalandı” ifadelerini kullandı.
Maktulün kardeşi Arif T. de olay yerinde çok sayıda kamera bulunduğunu belirterek, KGYS kayıtlarının dosyaya neden girmediğini sordu.

Katılan Vekillerinden Yeni Tanık Talebi
Katılan avukatları, olay sırasında Fatma G. isimli kişinin korku nedeniyle yeterli ifade veremediğini belirterek, bu kişinin olay anında görüntülü konuştuğu Tuğba isimli şahsın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Ayrıca Kubilay isimli kişiyle yapılan bazı görüşmelerin de araştırılması istendi.
Tutuklu Sanık Tahliye İstedi
Tutuklu sanık Ömer S., savunmasında olay yerindeki sıralamanın HTS kayıtlarıyla sabit olduğunu öne sürerek sağlık sorunlarını gerekçe gösterip tahliyesini talep etti. Tutuksuz sanıklar A.S., D.S. ve S.T. ise suçlamaları reddetti.
Mahkemeden Ara Karar
Mahkeme heyeti, olay yeri çevresinde KGYS bulunduğuna ilişkin sunulan fotoğraflar doğrultusunda kamera kayıtlarının yeniden araştırılmasına, iki tanığın dinlenmesine ve tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Aksu’da Cinayet Davası: Seyit Talay’ın Ölümünde Aile İddiası