Aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" hayata geçirildi. Bu proje, gençlerin evlilik süreçlerinde ekonomik destek almalarını ve evlilik öncesinde ve sonrasında karşılaşabilecekleri iletişim sorunlarına yönelik danışmanlık ve eğitim hizmetleri alabilmelerini hedefliyor.

Digitürk paket fiyatları uçtu Digitürk paket fiyatları uçtu

48 Ay Vadeli, Faizsiz Kredi Desteği ve Eğitim Hizmetleri Sunulacak

Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençler, başvuruları onaylandığında 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği alma imkanına sahip olacaklar. Bununla birlikte, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak.

Başvuru Sayısı 9 Bin 485'e Ulaştı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru sayısı 9 bin 485'e ulaştı. Bu, gençlerin projeye gösterdiği ilginin yüksek olduğunu gösteriyor.

Pilot İller Belirlenirken Depremin Etkisi Dikkate Alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat itibarıyla alınmaya başladığını belirtti.

Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'nin ilk uygulamalarının, depremin etkilediği alan genişliği göz önünde bulundurularak Adıyaman, Gaziantep (Sadece Islahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlatılması planlanıyor. Göktaş, pilot uygulama sonrasında değerlendirmeler yapılacağını ve öncelikle depremden etkilenen diğer illerin yanı sıra ulusal düzeyde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA