Adana'nın Saimbeyli ilçesine bağlı Himmetli Mahallesi'nde yaşayan Nuri İnce ve ailesi, yıllardır süren ulaşım mağduriyetinden Saimbeyli Belediyesi'nin çalışmasıyla kurtuldu. Yatalak eşi Durdu İnce'yi hastaneye götürebilmek için yol olmaması nedeniyle ambulans ve araçların ulaşamadığı bölgede el arabası ile battaniye kullanmak zorunda kalan aile, yaşadığı sıkıntıyı sosyal medya üzerinden paylaşarak yardım istedi.
Sosyal Medyadaki Çağrı Karşılık Buldu
Ailenin yaşadığı mağduriyetin ardından Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, mahalle muhtarı ve güzergahtaki arazi sahipleriyle görüşerek çalışma başlattı. Komşuların arazilerinden fedakarlık gösterip izin vermesiyle belediye ekipleri sarp ve zorlu arazide yol yapımına başladı. Yaya geçişinin dahi güçlükle sağlandığı dik bölgeye istinat duvarları örülerek araçların ve acil servis ekiplerinin geçebileceği güvenli bir yol inşa edildi.
"Duyarsız Kalmak İmkansızdı"
Çalışmaları yerinde inceleyen Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, sosyal medyadaki paylaşımı gördükten hemen sonra harekete geçtiklerini belirtti. Yaklaşık bir ay önce konudan haberdar olduklarını ve 19 gün içinde sahadaki çalışmaları başlatarak yolu trafiğe hazır hale getirdiklerini vurgulayan Dal, arazi desteği sağlayan mahalle sakinlerine ve muhtara teşekkür ederek bölgeye artık araçların sorunsuz girebildiğini ifade etti.
Aileden Başkan ve Komşulara Teşekkür
Yolun yapılmasıyla birlikte yıllardır çektikleri çilenin sona erdiğini dile getiren Nuri İnce, emeği geçenlere duacı olduklarını söyledi. Yatalak hasta Durdu İnce ise, "Komşularımızdan ve başkanımızdan Allah razı olsun. Yol verildi, yapıldı. Artık mahallemize ambulans girebilecek. Çağrımıza kayıtsız kalmayan ve yol için yer veren herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.