Akdeniz Gerçek | Adana | Adana'da Dublörlü Sahte Kimlik Ağı! 10 Milyon TL’lik Kredi Vurgunu

Adana'da Dublörlü Sahte Kimlik Ağı! 10 Milyon TL’lik Kredi Vurgunu

Adana’da sahte kimlik ve dublör yöntemiyle bankaları hedef alan organize bir yapı polis operasyonuyla ortaya çıkarıldı. Kod adlarıyla hareket eden şüphelilerin kurduğu sistem ve soruşturmanın detayları dikkat çekti.

Adana’da sahte kimlik ve dublör yöntemiyle bankaları hedef alan organize bir yapı polis operasyonuyla ortaya çıkarıldı. Kod adlarıyla hareket eden şüphelilerin kurduğu sistem ve soruşturmanın detayları dikkat çekti.

Adana'da Dublörlü Sahte Kimlik Ağı! 10 Milyon TL’lik Kredi Vurgunu
KAYNAK: İha

Adana’nın Seyhan ilçesinde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği operasyonda sahte kimlikler ile kimlik basımında kullanılan hologram makineleri ele geçirildi. Operasyonun ardından yürütülen soruşturmada organize bir dolandırıcılık şebekesi deşifre edildi.

dublorlu-cete

Kod Adlı Şebekenin Rol Dağılımı Ortaya Çıktı

Yapılan incelemelerde, “Profesör” kod adlı Ö.F.Ö. (31) ile “Azad” kod adlı A.B.’nin (36), kredi notu yüksek olan ve aralarında doktorların da bulunduğu kişilerin kimlik bilgilerini internet üzerinden temin ettiği belirlendi. “Firavun” kod adlı Z.A.A.’nın (41) ise bu bilgilerle dublör olarak kullanılan kişilerin fotoğraflarını eşleştirerek sahte kimlik bastığı tespit edildi.

dublorlu-cete

58 Kişi Mağdur Edildi

Hazırlanan sahte kimliklerle dublörlerin özel bankalara giderek kredi ve kredi kartı çıkardığı, bu yöntemle 58 kişinin mağdur edildiği ve yaklaşık 10 milyon TL’lik dolandırıcılık gerçekleştirildiği belirlendi.

dublorlu-cete

Çok Sayıda Delil Ele Geçirildi

Şafak vakti düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5’i kadın 15 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 28 sahte kimlik, 4 adet hologram baskı cihazı, 145 boş kimlik kartı, 4 POS cihazı, 2 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 133 bin TL nakit para, 20 gram esrar, 61 cep telefonu, 2 laptop, tablet ve çok sayıda sim kart ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt elebaşlarının da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız