Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Adana | Adana’da Çiftçiye Ayçiçeği Tohumu Desteği! 60 Bin Dekar Alan Üretime Kazandırılıyor

Adana’da Çiftçiye Ayçiçeği Tohumu Desteği! 60 Bin Dekar Alan Üretime Kazandırılıyor

Adana’da TAKE Projesi kapsamında 2.178 çiftçiye yüzde 50 hibeli 35 ton ayçiçeği tohumu dağıtıldı. 60 bin dekar arazi üretime kazandırılacak.

Adana’da TAKE Projesi kapsamında 2.178 çiftçiye yüzde 50 hibeli 35 ton ayçiçeği tohumu dağıtıldı. 60 bin dekar arazi üretime kazandırılacak.

Adana’da Çiftçiye Ayçiçeği Tohumu Desteği! 60 Bin Dekar Alan Üretime Kazandırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi çerçevesinde, Adana’da üreticilere yönelik ayçiçeği tohumu dağıtımı tamamlandı. Proje kapsamında, boş, nadasa bırakılan veya tarımsal üretimde kullanılmayan arazilerin yeniden değerlendirilmesi hedefleniyor.

YÜZDE 75 ORANINDA HİBE EDİLECEK

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülen çalışmalarda, 2025 üretim sezonu için ayçiçeği, soya, nohut ve kuru fasulye tohumlarının çiftçilere dağıtılması planlandı. Ayçiçeği ve soya tohumları yüzde 50 hibe destekli, nohut ve kuru fasulye tohumları ise yüzde 75 hibe oranıyla üreticilere ulaştırılacak. Ekim sezonu öncesinde hazırlanan 35 tonluk (yaklaşık 3500 torba) ayçiçeği tohumu, 2.178 çiftçiye dağıtıldı. Bu tohumlarla toplamda 60 bin dekar alanın ekime hazır hale getirileceği açıklandı.

Adana’da Çiftçiye Ayçiçeği Tohumu Desteği! 2

GEÇTİĞİMİZ YIL TESLİM EDİLMİŞTİ

Proje doğrultusunda önümüzdeki günlerde Adana’nın Ceyhan, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Sarıçam, Seyhan, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerinde soya tohumu; Pozantı, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Yüreğir, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde ise nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl aynı proje kapsamında Adana genelinde toplam 530 ton ayçiçeği, soya, nohut ve kuru fasulye tohumu çiftçilere teslim edilmişti. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız