Kozan ilçesinde iki gün süren sağanak yağışların ardından metrekareye 119 kilogram yağış düştü. Dilekkaya Mahallesi'nde tarım arazilerini ve evlerin bahçelerini basan selin boyutu drone ile havadan kaydedildi.

EKİPLER TAHLİYE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Sumbas Çayı’nın taşmasıyla oluşan su baskınlarına müdahale etmek için Kozan Belediyesi iş makineleri, AKOM, YAK Arama Kurtarma ve Ceyhan Sulama Birliği ekipleri sahaya indi. Suyun evlerin içine girmesini engellemek amacıyla bölgede aralıksız tahliye çalışması yürütülüyor.

TARIM ARAZİLERİ VE EKLENTİLER SU ALTINDA
Dilekkaya Mahalle Muhtarı İsmail Akkaş, mahallenin büyük bir bölümünün sular altında olduğunu ifade etti. Akkaş, evlerin içine henüz su girmediğini ancak ahır ve samanlıkların suyla dolduğunu, evleri korumak için nöbet tuttuklarını belirtti. Yesevi Arama Kurtarma Adana İl Başkanı Erdal Acar ise 3 evden gelen baskın ihbarı üzerine araç kurtarma, tahliye ve hayvanların kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

EŞYALAR VE ERZAKLAR KULLANILAMAZ HALDE
Evinin avlusu sularla dolan mahalle sakinlerinden Rahime Günay ve Emin Akkaş, evlerinin içindeki tüm eşyaların ve erzakların sel suları nedeniyle kullanılamaz duruma geldiğini dile getirdi.

