Araç satışlarında '7 Temmuz' alarmı: 'Zorunluluk doğdu' diyerek açıkladılar Araç satışlarında '7 Temmuz' alarmı: 'Zorunluluk doğdu' diyerek açıkladılar

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 yılı için mesken kira gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi istisnasını 33 bin lira olarak duyurdu.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren bu duyuruya göre, mesken kira gelirlerinde elde edilen gelirlerin 2024 yılında 33 bin lirayı aşması durumunda, aşan kısım gelir vergisine tabi tutulacak. Ancak 33 bin liranın altında kira geliri elde eden ev sahipleri, bir yıl boyunca herhangi bir gelir vergisi ödemek zorunda kalmayacaklar.

Ev sahiplerinin dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli husus ise kira ödemeleri. Kiracılar, kira ödemelerini yasal bir şekilde yapabilmek için banka aracılığıyla IBAN'a "Kira ödemesi" şeklinde göndermelidirler. Bu adımı atmayanlar, yasa dışı işlem yaptıkları gerekçesiyle cezai yaptırımlarla karşılaşabilirler.

Ayrıca, kira geliri beyannamesi verirken konuta ilişkin yapılan tüm masrafların vergiden düşülebileceği hatırlatılmıştır. Faturalı evrakları saklamak, ilerleyen zamanlarda beyanname için gerektiğinde kullanılabilecek bir uygulamadır. Vergi kaçırma suçu, ciddi yaptırımlarla karşılanabilir; bu nedenle vergi ödemeleri ve beyannamelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi