FIFA tarafından onaylanan 2024 yılı hakem listesi açıklandı, ve Türk futbolunun yetenekli hakemleri dünya sahnesinde boy gösterecek. Süper Lig'den Halil Umut Meler, Arda Kardeşler, Abdulkadir Bitigen, Atilla Karaoğlan, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek, FIFA kokartı takmaya hak kazanan isimler arasında yer aldı.

2024 FIFA hakemleri belli Oldu

Yeni yılla birlikte geçerli olacak hakem listesinde, Türkiye'nin futbol dünyasına yetiştirdiği başarılı hakemlerden oluşan bir kadro bulunuyor. FIFA hakemleri kategorisinde Halil Umut Meler, Arda Kardeşler, Abdulkadir Bitigen, Atilla Karaoğlan, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek, Melis Özçiğdem, Cansu Tiryaki ve Gamze Durmuş Pakkan yer alıyor.

FIFA Yardımcı Hakemi olarak Mustafa Emre Eyisoy, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy, Cevdet Kömürcüoğlu, Mehmet Emin Tuğral, İbrahim Çağlar Uyarcan, Abdullah Bora Özkara, Murat Tuğberk Curbay, Furkan Ürün, Deniz Caner Özaral ve Mürvet Yavuztürk gibi isimler ön plana çıkıyor.

FIFA Video Yardımcı Hakemleri arasında ise Alper Ulusoy, Koray Gençerler, Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Mustafa İlker Coşkun ve Erkan Engin gibi deneyimli hakemler yer alıyor.

FIFA'nın futsal hakemleri arasında Kamil Çetin, Fatma Özlem Tursun, Ozan Soykan ve Uğur Çakmak dikkat çeken isimlerden.

FIFA Plaj Futbolu Hakemleri arasında ise Özcan Sultanoğlu, Murat Ergin Gözütok ve İdris Yavuz, Türkiye'yi başarıyla temsil edecek. 

Kaynak: İHA