'Türkiye Türk'tür Türk Kalacak' yazılmıştı: Tekrar Kürtçe yazılar yazıldı 'Türkiye Türk'tür Türk Kalacak' yazılmıştı: Tekrar Kürtçe yazılar yazıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2024 harekât eğitim faaliyetleri kapsamında, 7-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde Denizkurdu-2 Tatbikatı gerçekleştiriliyor. Bu tatbikat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı komutanlıkların harekâtı sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesini amaçlanıyor.

A W201605 05 Result

Denizkurdu-II, Marmaris'te icra edilen bir tatbikattır ve karargah personelinin ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme, öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Ayrıca, diğer Kuvvet Komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi de bu tatbikatın önemli bir amacı.

A W201605 02 Result

Denizkurdu-II Tatbikatı Detayları

Denizkurdu-II Tatbikatı'na Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan birlikler katılmaktadır. Tatbikat kapsamında, 7-16 Mayıs tarihleri arasında harekâta hazırlık eğitimleri, fiili silah eğitimleri ve çok tehditli ortamda harekât eğitimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, 9-10 Mayıs ve 17-18 Mayıs tarihleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri tarafından liman ziyaretleri düzenlenecek. 11 Mayıs'ta ise Aksaz'da seçkin gözlemci günü ve basın günü faaliyetleri icra edilecek.

A W201605 01 Result

Katılımcı Sayısı ve Ekipmanlar

Toplamda 15 bin personelin görev alacağı tatbikata, 100 su üstü gemisi, 8 denizaltı, 39 uçak, 16 helikopter, 28 insansız hava aracı, 7 insansız deniz aracı, 8 kişiden oluşan 2 SAT timi ve 5 kişiden oluşan 3 SAS timi katılacak. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni giren "Marlin İDA" ile 6 kamikaze "Albatros İDA" da ilk defa tatbikat faaliyetlerine katılacak. Tatbikata, Hava Kuvvetleri Komutanlığından taarruz uçakları, havadan ihbar ve kontrol uçakları, hedef çekme uçakları, A400M nakliye uçağı ile Sahil Güvenlik Komutanlığından 6 sahil güvenlik botu da katılım sağlayacak.

A W201605 03 Result

Milli Savunma Bakanı Güler Muğla’da

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Denizkurdu-2/24 tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü ve Basın Günü faaliyetleri için Muğla’ya geldi. Bakan Güler’i Dalaman Havalimanı'nda Muğla Valisi İdris Akbıyık ve kuvvet komutanları karşıladı. 

A W201805 01 Result

Kaynak: İHA