Ticaret Bakanlığı Mersin’de Sıkı Takip Başlattı

Ticaret Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan denetimler kapsamında Mersin’de de market ve gıda işletmeleri mercek altına alındı.
Ticaret Bakanlığı Mersin’de Sıkı Takip Başlattı

Ticaret Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan denetimler kapsamında Mersin’de de market ve gıda işletmeleri mercek altına alındı. Bu yılın ilk 8 ayında 6 bin 700 firma ve 347 binden fazla ürün kontrol edildi.

Mersin’de Market ve Gıda İşletmelerine Denetim

Ticaret Bakanlığı, tüketicinin korunması ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla ülke genelinde gıda ve market denetimlerini sıklaştırdı. Mersin’de de gerçekleştirilen denetimlerde market raf ve kasa fiyatları, ürün etiketlerinin mevzuata uygunluğu, son kullanım tarihleri ve ürün kalitesi kontrol edildi.

aw533775-06akdenizgerceks.webp

“Denetimlerimizi Sıklaştırıyoruz”

Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, Bakanlık olarak vatandaşların korunmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

“Bugün Mersin’de farklı firmalarda çeşitli denetimler uygulamaktayız. Ürün güvenliğini sağlamak, piyasadaki arz-talep dengesini ve fiyat artışlarını kontrol altına almak amacıyla denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Özellikle fiyat etiketlerinin uyumu ve ürünlerin kalitesine dikkat ediyoruz.”

aw533775-02akdenizgerceks.webp

6 Bin 700 Firma, 347 Bin Ürün Kontrol Edildi

Sümer, 2025 yılının ilk 8 ayında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yılın ilk 8 ayında Mersin’de 6 bin 700’den fazla firma denetlenmiş, 347 binden fazla ürünün kontrolü gerçekleştirilmiştir. Denetimlerimiz titizlikle devam etmektedir.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.