Şehit Orhan Burak Büyükçaylı’nın Adı Isparta’da Yaşatılıyor

Isparta’da 2025-2026 eğitim öğretim yılı, geçtiğimiz yıl şehit düşen öğretmen Orhan Burak Büyükçaylı’nın adını taşıyan ortaokulda başladı.
Şehit Orhan Burak Büyükçaylı’nın Adı Isparta’da Yaşatılıyor

Isparta’da 2025-2026 eğitim öğretim yılı, geçtiğimiz yıl şehit düşen öğretmen Orhan Burak Büyükçaylı’nın adını taşıyan ortaokulda başladı. Açılış töreninde şehidin ailesi hem gurur hem de hüzün yaşadı.

439 Okulda 78 Bin Öğrenci Ders Başladı

Isparta’da 2025-2026 eğitim öğretim yılı için İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Kent genelinde 439 okulda 7 bin 50 öğretmen ve yaklaşık 78 bin öğrenci ders başı yaptı. Açılış töreni ise geçen yıl Tunceli’de şehit olan Orhan Burak Büyükçaylı’nın adını taşıyan ortaokulda gerçekleştirildi.

aw533794-01akdenizgerceks.webp

Vali Erin: “Hem Hüznü Hem Mutluluğu Yaşıyoruz”

Törende konuşan Isparta Valisi Abdullah Erin, eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek şu ifadeleri kullandı:

“2025-2026 eğitim öğretim yılının başındayız. Açılış töreni dolayısıyla hep birlikte toplanmış bulunmaktayız. Isparta'mızda 439 okulda, 7 bin 50 öğretmenimizle yaklaşık 5 bin dersliğimizde 78 bin öğrencimiz eğitime başladı. Bu eğitim öğretim yılının Isparta'mıza ve tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Açılışımızı, şehadet mertebesine ulaşalı bir yıl olan şehidimizin adını taşıyan bu okulda gerçekleştiriyoruz. Böylesine anlamlı bir günde hem hüznü hem mutluluğu bir arada yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle şehidimiz Orhan Burak Büyükçaylı'ya Allah'tan rahmet diliyorum”

Anne Büyükçaylı: “Torunum Doğarken Oğlumun Şehit Haberini Aldım”

Şehidin annesi Ayşe Büyükçaylı, törende duygu dolu sözler söyledi:

“Oğlum şehit olalı tam bir yıl oldu. Bugün hem okulun açılış haftasını hem de oğlumun şehadet yıl dönümünü yaşıyoruz. Torunum dünyaya geldiği için mutluyuz ama oğlumuzu kaybettiğimiz için de hüzünlüyüz. Torunum doğarken oğlumun şehitlik haberini aldım. Şu an nasıl bir duygu içinde olduğumu anlatamıyorum. O kadar farklı bir duygu ki… Ne üzüntüyü ne sevinci tam anlamıyla hissedemiyorsun. Sanki duygu yok, his yok, tamamen bir boşluktasın. Anlatılmaz bir acı. Oğlumun isminin bu okula verilmesi bizim için büyük bir onur. İsmi artık burada yaşayacak ve gelecek nesiller bu isim altında eğitim görecek. İnşallah oğlumun şehadeti onlara ilham olur ve başarılı bireyler yetişir. Bugün hem oğlumun vefatının yıl dönümü, hem oğlunun doğum günü, hem de kızım doğum yapıyor. Hepsi aynı güne denk geldi.”

aw533794-06akdenizgerceks.webp

Eşi Gizem Büyükçaylı: “Adının Yaşatılması Onur Verici”

Okulun ilk zilini çalan şehit öğretmenin eşi Gizem Büyükçaylı ise şu ifadeleri kullandı:

“Eşimin adının bu okulda yaşatılması bana büyük bir gurur ve onur veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Törende Duygusal Anlar

Açılış töreninde şehidin annesi, eşi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve protokol üyelerinin katıldığı törende, şehidin hatırası bir kez daha yad edildi. Büyükçaylı ailesi, oğullarının isminin eğitimle anılmasından duydukları gururu dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.