Kış ortasında Adana'da bahar havası

Adana'da Şubat ayında yaşanan sıcak hava, termometrelerin 21 dereceyi göstermesiyle dikkat çekti. Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden kar yağışı ve soğuk hava koşullarına rağmen, Adana'da kış ortasında bahar havası yaşanması, vatandaşları parklara çekti.
Kentte Baharın Erken Müjdesi: 21 Derece
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Adana'da Şubat ayında hava sıcaklığı 19 derece olarak kaydedildi. Ancak park ve bahçelerdeki termometreler, sıcaklığın 21 dereceye kadar çıktığını gösterdi. Bu sıcak havanın etkisiyle Adanalılar, kışın ortasında parklara akın etti.
Vatandaşlar Güneşli Havadan Faydalandı
Sıcak havayı değerlendiren Adanalılar, çocuklarıyla birlikte parklarda oyunlar oynadı, hayvanları besledi. Güneşli havanın tadını çıkaran yaşlı vatandaşlar ise banklara oturup keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Bazı vatandaşlar ise spor yaparak güneşli havanın keyfini çıkardı.
Adanalıların Memnuniyeti
Sıcak havadan memnun olan Abdülkadir İlhan, 'Şu an havalar iyi, memnunuz. Tabii iklim değişikliği nedeniyle fark ediyor. Bu zamanda böyle bir sıcaklık bulmak mükemmel, Şubat ayında da böyle bir havada güneşlenmek ve güneşin tadını çıkarmak iyidir. Burada arkadaşlarla oturup sohbet ediyoruz' şeklinde konuştu.
Köpeğiyle güneşin keyfini süren Edip Şenbol ise, 'Adana’da bahar havası var şu anda. İç Anadolu’da ve Güneydoğu Anadolu’da hava çok soğuk. Ama biz burada bahar havası yaşıyoruz. Adana bu yönden şanslı, çok mutluyuz. Parka köpeğimi günde iki defa gezdirmeye getiriyorum, günlük rutin işim. Diğer zamanlarda kendi işlerimi yapıyorum' dedi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.