Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Katolikler Mersin’de ayin düzenledi! Bakın ne dilediler

Katolikler Mersin’de ayin düzenledi! Bakın ne dilediler

Mersin Katolik Kilisesi, 24 Eylül Azize Tekla Bayramı dolayısı ile ABD Adana Konsolosu Westley Catherine’nin de katılımı ile Mersin’de ayin düzenledi.

Mersin Katolik Kilisesi, 24 Eylül Azize Tekla Bayramı dolayısı ile ABD Adana Konsolosu Westley Catherine’nin de katılımı ile Mersin’de ayin düzenledi.

Katolikler Mersin’de ayin düzenledi! Bakın ne dilediler

                                            
Mersin Katolik Kilisesi, 24 Eylül Azize Tekla Bayramı dolayısı ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Westley Catherine’nin de katılımı ile Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Aya Tekla (Azize Tekla) Kilisesi'nde ayin düzenledi.   
  Mersin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, Katolik Kilisesi Pederi Mairus Dunay ve Francis Dondu önderliğinde düzenlenen ayine Mersin’de yaşayan 95 kişi katıldı. Ayine katılanlar Aya Tekla Yeraltı Kilisesi'ni (Meryemlik) ziyaret edip, çevrede bulunan mağaralarda incelemelerde bulundu. Aya Tekla’nın (Azize Tekla) Hristiyanlığın en eski azizesi ve Aziz Pavlus'un yoldaşlarından olduğunu ifade eden Mersin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizim cemaatimiz için burası çok önemli bir yerdir. 24 Eylül Azize Tekla’nın bayramını kutluyoruz. Cemaat olarak 95 kişi ayin yapmak ve dua etmek için Silifke’de bulunan Azize Tekla Kilisesi'ne geldik. Bugün gerçekten bizim için mutlu bir gün” dedi.  
 
AYA TEKLA KİMDİR?


  Hristiyan anlayışına göre Aya Tekla, Hristiyanlığın en eski azizesi ve Aziz Pavlus'un yoldaşlarındandır. Konya'da bir genç kızken Aziz Pavlus'un konuşmalarından etkilenerek Hristiyan olmuş ve dini yaymak için çalışmıştır. O dönemde Hristiyanlık propagandası yapmak suç sayıldığı için yaşamının son dönemini Silifke’de bir mağarada saklanarak geçirmiş, inanışa göre burada da öldürülmek istenince ortadan yok olmuştur. Hristiyanlık serbest bırakılınca yaşadığı yer bir tür haç yeri haline gelmiş ve adına bir de kilise inşa edilmiştir. 
                               

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız