Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Isparta | Isparta'da İletişim Mezunları SDÜ Öğrencileriyle Buluştu

Isparta'da İletişim Mezunları SDÜ Öğrencileriyle Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları, öğrencilere kariyer yolculuklarını ve tecrübelerini anlattı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları, öğrencilere kariyer yolculuklarını ve tecrübelerini anlattı.

Isparta'da İletişim Mezunları SDÜ Öğrencileriyle Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim Fakültesi mezunları, ‘Köprüler Kuruyoruz: Mezunlar ve Gelecek 2' programı kapsamında öğrencilerle buluştu. 

SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri öncülüğünde, ‘Köprüler Kuruyoruz: Mezunlar ve Gelecek 2' programı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi A Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa İzmir'de görev yapan İHA Muhabiri Mehmet Pamuk, 3D Artist Muhsin Mimtaş ve Video Prodüktörü Ekim Cantürk katıldı. Programı, SDÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Arklan, Doç. Dr. Seyhan Aksoy, Doç. Dr. Hatice Kılınç, Doç. Dr. Nedret Çağlar, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri; Aslı Tümkaya, Duru Balı, Gülsüm Sürek, Hatice İlhan, Serra Kobaş, Özlem İpek, Zeliha Pala ve farklı bölümlerden öğrenciler izledi.

Isparta'da İletişim Mezunları Sdü Öğrencileriyle Buluştu 3

"Saha Tecrübesi Kazanmaya Çalışın"

Mezun olduğu fakülteye davet edilmekten onur ve mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İHA Muhabiri Mehmet Pamuk mesleğe yerel bir gazetede başladığını söyledi:

"Gelecekteki isteğim ajans muhabirliğine adım atmaktı. Yerel gazetedeki görevimde yaptığım her haber, gösterdiğim çabalar bana referans oldu. Bir kaç yıl sonra gelen teklifle İHA İzmir Bölge Müdürlüğünde göreve başladım. Yurt içi ve yurt dışı habercilik faaliyetleri ile binlerce medya abonesine hizmet veren, Türkiye'nin ilk özel haber ajansı İHA'da görev almak benim için ayrı bir gurur oldu. Gazeteci adayı arkadaşlarıma tavsiyem; üniversitede öğrendikleri değerli bilgileri ilk fırsatta saha tecrübesiyle harmanlasınlar. Olabildiğince saha tecrübesi kazanmaya, teorik eğitimi pratikte hayata geçirmeye çalışsınlar. Asla pes etmesinler."

Isparta'da İletişim Mezunları Sdü Öğrencileriyle Buluştu 2

"Mesleki Dayanışmaya Vurgu Yaptı

Sahada gazetecilerin karşılaştığı zorluklara da değinen Pamuk, "Sahada çok farklı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Psikolojik olarak bizleri olumsuz etkileyen, üzen olaylar olabiliyor. Mesleki dayanışmayla bu durumun üstesinden geliyoruz. Yeri geliyor gazeteci arkadaşlarımızla ekipmanlarımızı, yeri geliyor uzun saatler süren takiplerde yiyecek ve içeceklerimizi paylaşabiliyoruz. Bu ve benzeri paylaşımlar sahadaki zorluklarla biraz da olsa başa çıkmamızı kolaylaştırıyor." dedi.

Isparta'da İletişim Mezunları Sdü Öğrencileriyle Buluştu 4

3D Artist Muhsin Mimtaş ve Video Prodüktörü Ekim Cantürk de kendi alanlarına dair bilgileri öğrencilere aktardı. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız