Hatay’da Şiddet Gören Tatlı Maymun Kurtarıldı! Sahibine Ağır Yaptırım

Hatay’da Altınözü’ne bağlı Avuttepe Mahallesi’nde, sahibinin eziyet ettiği maymunun görüntüleri cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan o anlar, büyük tepki topladı.
Ekipler Harekete Geçti
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile jandarma, ihbar üzerine adrese giderek maymunu sahibinden aldı. Yapılan incelemede hayvanın kaçak yollarla Türkiye’ye getirildiği tespit edildi.
Sahibine 20 Bin Lira Ceza
Kara Avcılığı Kanunu kapsamında işlem yapılan kişiye 20 bin lira idari para cezası uygulandı. El konulan maymun ise gerekli kontrollerin ardından doğal yaşam alanına uygun bir merkeze teslim edilmek üzere koruma altına alındı.
Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü
Görüntüleri izleyen vatandaşlar sosyal medyada öfkelerini dile getirirken, hayvanseverler verilen cezanın yeterli olup olmadığını tartışmaya açtı.
Adana’da SMA Hastası Yasmin’in Minik Kalbi Daha Fazla Dayanamadı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.