Hatay'da depremzede çiftçiden ilk çilek hasadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle zor günler geçiren Hatay, tarım ve ekonomisini canlandırmak adına başarılı girişimlere sahne oluyor. Türkiye'nin en verimli topraklarından biri olan Hatay'da, çiftçilerin yeniden umutla toprağa el atmaları dikkat çekiyor.
Yayladağı'nda Çilek Üretimi Yükseliyor
Hataylı çiftçi Abdullah Yıldırım, kendi evinin bahçesine deneme amaçlı kurduğu 60 metrekarelik serada çilek üretimine başlayarak ilk hasadını gerçekleştirdi. Yayladağı ilçesine özgü ılıman iklimde yetişen çilek, bölgede talep görmeye başladı.
Deprem Sonrası Yerel Ekonomiye Katkı
Depremin vurduğu Hatay'da tarım, ekonomiye can suyu olma potansiyeli taşıyor. Abdullah Yıldırım'ın amacı, evinin bahçesinde başlattığı çilek üretimini geliştirerek, depremin etkilediği bölgeye ekonomik destek sağlamak.
Hasat Zamanı Geldi: İlk Deneme Mahsulü 200 TL'ye Alıcı Buluyor
Hasadın erken başlamasıyla birlikte çilek fiyatları da dikkat çekiyor. Abdullah Yıldırım, çilek fiyatlarının 200 TL civarında olduğunu belirtirken, seranın erken mahsul vermesinin sevincini paylaştı. Yıldırım, 'İlk defa üretiyoruz, sera olduğu için erken mahsul veriyor. Fiyatı 200 ile 250 TL'den veriyoruz. Rabbim bereket versin, güzel. Bu kadar beklemiyordum ama rabbim kısmetimizi bol verdi. Lezzeti çok güzel, doyum olmuyor' dedi.
Sera Çileğinin İlk Tadı
Çilek üretimini destekleyen Yayladağı sakinlerinden Murat Sarıkaya, Abdullah Yıldırım'ın doğal yöntemlerle ürettiği çileklerin lezzetine vurgu yaptı. Sarıkaya, 'Abimiz burada kendi çapında sera kurdu. Deneme amaçlı yaptı, mahsuller güzel. Hatta erken hasat oldu. Lezzeti güzel, şeker gibi tadı. Organik üretim, bizde arada gelip yiyoruz' ifadelerini kullandı.
Mersin'de örtü altında çilek hasadı! Çileğin kilosu tarlada ne kadar?
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.