Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay’da Bir Kamulaştırma Tepkisi De Belen’den!

Hatay’da Bir Kamulaştırma Tepkisi De Belen’den!

Hatay'ın Belen ilçesinde bulunan Çembuk köylüleri tapulu mülk arazilerinin kamulaştırılması nedeniyle şantiye yolunu kapatarak eylem gerçekleştirdi.

Hatay'ın Belen ilçesinde bulunan Çembuk köylüleri tapulu mülk arazilerinin kamulaştırılması nedeniyle şantiye yolunu kapatarak eylem gerçekleştirdi.

Hatay’da Bir Kamulaştırma Tepkisi De Belen’den!

Hatay'ın Belen ilçesinde yer alan Çembuk köylüleri, Belen-Antakya tünel projesi şantiye yolunu kapatarak eylem gerçekleştirdi. Proje için birçok tapulu mülk arazisinin kamulaştırıldığını ve ödemelerinin yapılmadığını belirten köylüler, şantiye önüne gelen jandarmaya rağmen eylemlerine devam etti.

Köylüler Vali Ya Da Kaymakamın Köye Gelmesini İstiyor

Bir senedir muhatap arayışında olduklarını ve 200 yıllık zeytinliklerinin ellerinden alındığını bildiren köylüler, vali ya da kaymakamın köye gelmesini istiyor.

Çembuk köylüsü bir yurttaş bir seneye yakın bir zaman geçtiğini belirterek, “Kim evrak verdi, kim para ödedi bizlere, kim bizi adam yerine koydu? Bana dediler ki 'suç duyurusunda' bulun. Savcılığa gittik ama oradan da 'suç teşkil etmeyen bir olaya biz müdahil olamayız' dediler. Neden olamıyosunuz, yerimizi gasp ediyorlar" diye konuştu.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız