Gerçek Adana Kebabı Nasıl Anlaşılır? İşte Lezzetin Sırrı

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kebapta kullanılan malzemeler konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Yağmur, gerçek Adana kebabının zırhla çekilen kıymadan yapıldığını vurgulayarak “Kıyma dağılmıyorsa içinde hile vardır” ifadelerini kullandı.
Adana Kebabında Karbonat, Hamur ve Ekmek Hilesi Uyarısı
Kebabın başkenti Adana’da Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, vatandaşları kebap yapımında kullanılan malzemeler konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Yağmur, bazı işletmelerin kebapta karbonat, hamur veya ekmek kullanarak hile yaptığını dile getirdi.
“Gerçek Adana Kebabı Bulgur Gibi Dağılır”
Gerçek Adana kebabının nasıl olması gerektiğini anlatan Yağmur, zırhla çekilen kıymanın şişe saplanarak hazırlandığını söyledi. Kebabın pişerken şişten düşmemesi için tekniğin önemli olduğuna dikkat çeken Yağmur, "Eğer kebapta kıyma dağılmıyorsa, ben onda art niyet ararım. Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardır içinde. Ama gerçek kıyma dağılır, bulgur gibi dağılır” ifadelerini kullandı.
Adana Kebabında Hangi Et Kullanılır?
Adana Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, kebabın hazırlanışında kullanılan et konusunda da net konuştu. Kuzu eti dışında başka hiçbir etin Adana kebabında yer alamayacağını belirten Yağmur, “Gerçek Adana kebabının altına kıyma saplandıktan sonra bir şiş koyulur. Neden? Çünkü o kıyma ocağa dökülmesin diye. Yani, piştikten sonra şişten çekerken yavaşça bulgur gibi dağılması gerekir. Eğer o kebapta kıyma dağılmıyorsa, ben onda art niyet ararım. Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardır içinde. Neden? Tutsun diye. Ama gerçek kıyma dağılır; bulgur gibi dağılır” dedi.
“Kıyma Dağılmıyorsa O Kebap Sahte”
Yağmur, kıymanın şişten çıkarken dağılmadığı ve içerisine soğan ya da biber yerleştirilerek kapatıldığı durumlarda bunun Adana kebabı sayılamayacağını söyledi. “Kuzu eti haricinde hiçbir et kebabın içine girmez. Bu kebap, mutlaka sırt etinden yapılır. Ve eğer o kıyma, şişten çekerken dağılıyorsa, işte o gerçek Adana kebabıdır. Ama kıyma dağılmıyorsa, elle kıymayı açıp içine soğanını, biberini yerleştiriyorsanız ve kıyma kendi kendine kapanıyorsa. Bu kıyma değildir. Bu Adana kebabı hiç değildir” sözleriyle sahte kebaplara dikkat çekti.
Adana Kebabının Gerçek Lezzeti Nasıl Anlaşılır?
Gerçek Adana kebabını anlamanın en kolay yolunun pişirme ve şişten çıkarma esnasındaki dağılma özelliği olduğuna değinen Yağmur, vatandaşların bu ayrıntıya dikkat etmelerini istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.