Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdurlu Gençler İklim İçin Zirvede

Burdurlu Gençler İklim İçin Zirvede

Burdurlu lise öğrencileri, İklim Krizinin Ekonomik Yükleri adlı proje kapsamında Ankara'da düzenlenen Gençlik Zirvesi'ne katıldı.

Burdurlu lise öğrencileri, İklim Krizinin Ekonomik Yükleri adlı proje kapsamında Ankara'da düzenlenen Gençlik Zirvesi'ne katıldı.

KAYNAK: DHA
Burdurlu Gençler İklim İçin Zirvede

Burdur'dan lise öğrencisi, iklim krizinin ekonomik etkilerini tartışmak ve ulusal politika önerileri geliştirmek üzere Ankara’daki Gençlik Zirvesi’ne katıldı. Gençler, yeşil dönüşümde üstlenebilecekleri roller üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

İklim Krizi İçin Gençlik Zirvesi

İklim Krizinin Ekonomik Yükleri adlı proje kapsamında Ankara'da Gençlik Zirvesi düzenlendi. Burdur'dan lise öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde zirveye katıldı.

Uluslararası Medya İletişim Kültür Eğitim Derneği koordinatörlüğünde; Tarım ve Orman Bakanlığı, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi ortaklığında İklim Krizinin Ekonomik Yükleri projesi yürütülüyor.

İklim değişikliğinin ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerine dikkati çekmeyi amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi'ne Burdur'dan 8 lise öğrencisi ve 2 öğretmen de katıldı.

burdurlu-gencler-iklim-icin-zirvede-2.webp

Gençler Ulusal İklim Değişikliği Politika Önerileri Geliştirdi

Zirve süresince gerçekleştirilen oturumlarda gençler, iklim krizinin ülke ekonomisine ve sürdürülebilir kalkınmaya etkilerini ele alarak ulusal politika önerileri geliştirdi. Ayrıca iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemler ve yeşil dönüşüm sürecinde gençlerin üstlenebileceği roller üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundular.

Gençlik Zirvesi'nin açılış konuşmalarında, toplum genelinde farkındalık oluşturmanın ve gençlerin iklim eyleminde aktif rol almasının önemine dikkay çekildi. Proje kapsamında hazırlanan raporlar, farkındalık kampanyaları ve medya içerikleri katılımcılarla paylaşıldı.

Burdur MEM'den Sunum

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına proje koordinatörü Selahattin Kırdar, 'Eğitim Sistemi İçerisinde İklim Krizinin Önlenmesine Dair Çalışmalar' başlıklı sunumunda, eğitim politikalarının iklim değişikliğiyle mücadeledeki stratejik rolüne vurgu yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na Ziyaret

Öte yandan zirvenin son gününde katılımcılar Tarım ve Orman Bakanlığı'nı ziyaret etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, gençlerle gerçekleştirdiği buluşmada, çevre ve iklim temalı çalışmaların ülke için taşıdığı stratejik önemini anlattı. Çolakoğlu, projede görev alan gençlere katılım belgelerini de sundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız