Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdur’da Telefon Dolandırıcılığı, Emekli Çift Hedef Alındı

Burdur’da Telefon Dolandırıcılığı, Emekli Çift Hedef Alındı

Burdur’da dolandırıcıların hedef aldığı çift son anda kurtuldu. Yaşlı çifti “operasyon yapılacak” yalanıyla kandırdı.

Burdur’da dolandırıcıların hedef aldığı çift son anda kurtuldu. Yaşlı çifti “operasyon yapılacak” yalanıyla kandırdı.

KAYNAK: DHA
Burdur’da Telefon Dolandırıcılığı, Emekli Çift Hedef Alındı

Burdur’da dolandırıcılar bu kez emekli bir çifti hedef aldı. Atatürk Mahallesi’nde yaşayan N.Ç. (73) ve eşi M.Ç. (71), eş zamanlı olarak telefonla arayan şüphelilerin “operasyon yapılacak” yalanına inanarak verilen hesap numarasına para göndermek üzere bankaya gitti. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yapılacak bir operasyon gerekçesiyle para talep etti. Çift, şüphelilerin yönlendirmesiyle evden çıkarak farklı banka şubelerine gitti.

burdurda-telefon-dolandiriciligi-emekli-cift-hedef-alindi

Güvenlik Görevlisi Fark Etti, Polisi Aradı

Bu sırada şehir dışında yaşayan çiftin oğlu, anne ve babasının telefonlarının sürekli meşgul olmasından şüphelenerek polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çiftin hangi banka şubelerine gittiğini belirlemeye çalıştı.

M.Ç.’nin bulunduğu banka şubesi, bankadaki güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde tespit edildi. Sıra beklerken sürekli telefonla konuşan M.Ç.’den şüphelenen güvenlik görevlisi, telefonu kapattırarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, M.Ç.’yi dolandırılmaktan son anda kurtardı.

burdurda-telefon-dolandiriciligi-emekli-cift-hedef-alindi

350 Bin TL Gönderdiği Ortaya Çıktı

Polis ekipleri, bu kez eşi N.Ç.’nin yerini tespit etmek için çalışma başlattı. Telefonu uzun süre meşgul olan N.Ç.’ye daha sonra ulaşılabildi. Yapılan incelemede, N.Ç.’nin dolandırıcıların verdiği hesap numarasına 350 bin lira gönderdiği belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, M.Ç. ve N.Ç.’nin banka hesaplarına bloke konulmasını sağladı. Dolandırıcıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız