Burdur’un Bucak ilçesinde damadı Deniz Top’u tüfekle öldüren kayınpeder Ali Ş., ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tartıştığı Damadına Tüfekle Ateş Açtı
Fatih Mahallesi 1606 Sokak'ta 20 Ağustos 2025 tarihinde, damat Deniz Top (34) ile kayınpederi Ali Ş. (64) arasında tartışma çıktı. Kavga sırasında Ali Ş., tüfekle Deniz Top'a ateş açtı. Ambulansa alınan Top'un yolda duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Bucak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Deniz Top kurtarılamadı. Gözaltına alınan Ali Ş., 'Kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. 2 çocuk babası Deniz Top ise Ağlasun ilçesinde defnedildi.

Müebbet İstendi
Davanın Burdur 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Ali Ş., Deniz Top'un annesi Ümmahan ve babası Şeref Top ile eşi Hülya Top ve taraf avukatları katıldı.
Deniz Top'un ailesinin avukatı Hüseyin Ölmez, sanığın 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Ali Ş.'nin avukatı ise mütalaayı kabul etmediklerini söyledi ve 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını istedi.

"Kızıma Eziyet Etmeye Başladı"
Sanık Ali Ş., son sözü olarak, "Önceleri damadımla bir sıkıntı yoktu. Daha sonra kızıma eziyet etmeye başladı. Damadımla ilgilendiğim kadar kızımla ilgilenmedim. 4 çorap aldıysam, 2'sini ona verdim. Böyle bir olay yaşanmasından dolayı çok pişmanım" ifadelerini kullandı.
'Haksız Tahrik' ve 'İyi Hal' İndirimi
Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından sanığa önce 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri uygulayarak sanığın cezasını 10 yıla indirdi.
Burdur’da 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Mezuniyet Coşkusu Yaşadı
Burdur’da Mahalleliyi Ayağa Kaldıran Gürültü: Bir Anda Yıkıldı!
Meteorolojiden Burdur’a Kritik Çağrı! Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtına Geliyor