Bu Da Adana Usulü Çöp Şiş Katmer

Gaziantep'in 500 yıllık yöresel tatlılarından katmer, Adana'da adeta evrim geçirdi. Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik geleneksel katmeri çeşitlendirmek için Adana usulü çöp şiş şeklinde yaptı ve 'çöp şiş katmer' adını verdi. Üzeri çikolata ile kaplanıp dondurma ile servis edilen katmer, müşterilerin yeni gözdesi oldu.
Zeynep Geyik, yeni tatlısı için, "Adana kebabıyla meşhur bir ilimiz. Biz de bu ürüne çöp şiş ismini kattık. Çöp şiş katmeri normal katmerden yapıyoruz. Umduğumuzdan güzel gidiyor. Bizim patentli ürünümüz Adana Bombası var. İnsanlar artık hem onu hem de çöp şiş katmeri yiyorlar. Şerbetli tatlılara oranla daha hafif bir tatlı olduğu için insanlar güzel talep gösteriyor" açıklamasını yaptı.
Adana usulü çöp şiş katmerin günlük 80-100 porsiyon arasında satış yaptıklarını söyleyen Geyik, "Diğer ürünlerimiz de tüketiliyor ama şu anda çöp şiş katmere inanılmaz bir rağbet var. Günlük 80-100 porsiyon satıyoruz. Umduğumuzdan güzel geçiyor bu günler. Gelen müşterilerimiz merak ediyorlar. Yeni yeni ürünler çıkartmaya devam ediyoruz" dedi.
Kuşbaşılı Tatlı Sandılar
Müşterilerden Caner Serin ise şunları söyledi:
"Burası Adana bölgesi ve çöp şişi ilk başta kebap sandım. Kuşbaşı gibi takılmış ama tatlı olduğunu gördüm. Çok lezzetli, herkes tatmalı."
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.