Bodrum Kitap Günleri sona erdi

Bodrum Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin kapanış günü, Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, siyasetçi ve gazeteci-yazar Mustafa Ali Balbay, ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında düzenlenen söyleşilerde çeşitli konular ele alındı.
Yazar, Gazeteci Zeynep Oral'ın 'Çiçekleri Koparmayınız' başlıklı söyleşisi, doğa ve kadın kavramlarını bir araya getirerek dinleyicilerle paylaşıldı. Gazeteci Timur Soykan ve Barış İnce'nin 'İyi Gazetecilik, İyi ki Gazetecilik' söyleşisinde ise gazetecilik deneyimleri ve sektörle ilgili önemli konular masaya yatırıldı.
Bodrum Kitap Günleri'nin onur konuğu yazar Latife Tekin, 'Doğayı Okuyabiliyor muyuz, Yazabiliyor muyuz?' başlıklı söyleşide çevre haberleri üzerine konuşurken, Başkan Aras da doğayı koruma konusundaki düşüncelerini paylaştı.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, söyleşide, 'Toplumlar, kültür ve sanatla kalkınır' diyerek Bodrum'u bir kültür ve sanat kenti yapma hedeflerini vurguladı. Ayrıca, su krizi ve kentin taşıma kapasitesi ile ilgili yaşanan sorunlar konuşulurken, Başkan Aras, akademik çevrelerle yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bodrum Kitap Günleri, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken, yazarlar imza günü düzenleyerek etkinliği noktaladı. Başkan Aras, etkinliğe katılan yazarlara ve kitapseverlere teşekkürlerini iletti.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.