Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Adana | Bayramda tatlı yerken dikkat! Ucuz tatlılar zehirleyebilir

Bayramda tatlı yerken dikkat! Ucuz tatlılar zehirleyebilir

Adana'da tatlı ustalarından Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı geldi. Kalitesiz malzemelerle yapılan tatlılar sağlığa zarar veriyor.

Adana'da tatlı ustalarından Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı geldi. Kalitesiz malzemelerle yapılan tatlılar sağlığa zarar veriyor.

Bayramda tatlı yerken dikkat! Ucuz tatlılar zehirleyebilir

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, tatlıcılar büyük bir telaş içinde. Bayrama özel ikramlık tatlı hazırlayanların siparişleri artarken, tatlı ustaları da ucuz tatlılardaki tehlikelere dikkat çekiyor.

A W225506 01 Result

'Hem et hem de tatlı mideyi yorar'

Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, bayram öncesi yoğun bir sipariş dönemi geçirdiklerini ifade etti. Geyik, 'Yoğunluğumuz başladı. Vatandaşlarımız tatlıyı güvendikleri yerden almalılar. Şeker oranı daha az tatlılar tüketmeliler. Hem et hem de şekerli tatlı mideyi rahatsız eder. Yaz ayları nedeniyle dondurmalı tatlılara daha büyük bir rağbet var' dedi.

A W225506 03 Result

'Ucuz etin yahnisi olmaz'

Ucuz tatlılarda hile olabileceğini vurgulayan Geyik, 'Ucuz etin yahnisi olmaz diye bir söz var. Her ucuz tatlı yenmiyor maalesef. Tatlının hilesi çoktur. Ucuzdur diye yanılıp almayın. Sağlığınızdan olmayın. Ne kadar düşük maliyetli bir tatlı alırsanız o kadar sağlığınız açısından zararı olur. Çünkü fıstığın kilogram fiyatı bin liranın üzerinde. Bu kadar yüksek maliyetler varken ucuz tatlı yiyip bayramı kendinize zehir etmeyin' şeklinde konuştu.

A W225506 06 Result

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız