Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Milletvekili Kaya'dan TBMM'de 'Murat Çalık' Tepkisi!

Antalya Milletvekili Kaya'dan TBMM'de 'Murat Çalık' Tepkisi!

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu ağırlaşırken, CHP cephesinden peş peşe tepkiler geldi.

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu ağırlaşırken, CHP cephesinden peş peşe tepkiler geldi.

Antalya Milletvekili Kaya'dan TBMM'de 'Murat Çalık' Tepkisi!

19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan operasyon kapsamında Ekrem İmamoğlu ile birlikte tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Lenfoma şüphesiyle ameliyat edilen Çalık hakkında Adli Tıp Kurumu’nun tetkiklerin yeniden yapılmasına karar vermesinin ardından, tutuklu belediye başkanı dün akşam saatlerinde İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Çalık’ın İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesi üzerine mahkumlar koğuşuna alındı. Annesinin hastane önünde, kendisinin ise mahkum koğuşu penceresinde görüntülenmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aykut Kaya konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. CHP Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından çarpıcı açıklama yaptı. İmamoğlu, bu tabloya ilişkin, “Annelere hastane önünde bu eziyeti çektirenleri Allah da affetmez, millet de” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"Bir An Önce Tahliye Edin"

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, "Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık hakkında Adli Tıp Kurumunun hazırladığı rapor ne yazık ki bilimsel ve etik açıdan ciddi çelişkiler içermektedir. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tetkiklerde Sayın Çalık'ın kemik iliğinde yüzde 4 ila 5 oranında blast hücresi saptanmıştır. Bu oran lösemi nüksü açısından sınır değerdir. Ancak Adli Tıp bu oranı yalnızca ayakta yapılan kısa bir muayeneye dayanarak yüzde 3 ila 4 olarak raporlanmıştır. On beş gün süren kapsamlı hastane tetkikleri büyük ölçüde göz ardı edilmiştir. Raporda "Tedavinin yapılması gerekir." denilmektedir. Tedavisi gerekiyorsa ortada ciddi bir sağlık sorunu var demektir. Sayın Çalık tutukludur, hüküm giymemiştir. Adli kontrol gibi tedbirler mümkünken bu koşullarda cezaevinde tutulması ne tıbben ne hukuken ne vicdanen kabul edilemez. Mehmet Murat Çalık'ı lütfen bir an önce tahliye edin." dedi.

İmamoğlu: “Bu Ne Hırs, Ne Vicdansızlık?”

İmamoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sn. Süleyman Çelebi ziyaretime geldi. Mehmet Murat Çalık kardeşimize yapılan eziyeti konuşurken, darbe dönemindeki kendi deneyimini anlattı. 12 Eylül’de 4,5 yıl süren hapiste kalmış. O dönem babasını kaybetmiş, rahmet diliyorum. Babasının cenazesine katılırken yanında sadece bir asker olduğunu, darbe yönetimi olmasına rağmen kimsenin aklına ellerine kelepçe vurmak gelmediğini söyledi. Mehmet M. Çalık kardeşime yapılan zulme dair yazılacak, söylenecek söz bulamıyorum. Hastanelere götürülüyor, kelepçeli. Tedavi ve kontrol için gittiği hastanede kanser teşhisi konuyor. Ardından operasyon geçirdikten sonra anjiyo yapılmak üzere kelepçeli şekilde naklediliyor. Fotoğrafı medyada yer alıyor. Bu yetmiyor, İzmir’de hapiste kalması mümkün olmadığını belirten rapor veriliyor, Adli Tıp için İstanbul’a sevk ediliyor. İzmir’de Adli Tıp yok mu? Bu da yetmiyor, Adli Tıp’tan sonra Metris cezaevine, oradan da İzmir’e gönderiliyor. O da yetmiyor, Adli Tıp Kurumu, bütün tetkiklerin yeniden yapılmasına karar veriyor. Bu neyin zulmü, neyin vicdansızlığı? Allah aşkına, siz kimsiniz? Hangi amaçla görev yapıyorsunuz?
Ne hırsla, kime yaranmaya çalışıyorsunuz? Bu görevleri yerine getiren muhterislere sesleniyorum: Bir araba modeli ile hatırlanan döneme mi özendiniz? İşkenceyi, zalimliği yaparken faili meçhul dönemlerinden mi ilham aldınız? Hangi kin, ihtiras ya da tutkuyla hareket ediyorsunuz? Ne adına, kime hizmet ediyorsunuz?"

“Ergün Turan’ın Vicdanını Herkese Nasip Etsin”

Açıklamasının sonunda İmamoğlu, AK Parti’li eski TOKİ Başkanı ve şu anda Fatih Belediye Başkanı olan Ergün Turan’ı örnek göstererek, şu ifadeleri kullandı:

Bunların hesabını, bu millet ve ülkenin yargısı, günü geldiğinde sizlere soracaktır. Hepinize Allah, fikirlerimiz, siyasi görüşümüz ayrı olsa da vicdanı ile konuşan Sayın Ergün Turan’ın vicdanını, erdemini, irfanını, ahlakını nasip etsin!

İmamoğlu'ndan İktidara 'Murat Çalık' Tepkisi!

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız