Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Yerel | AKP’li Turan’dan eski gazeteciye dava

AKP’li Turan’dan eski gazeteciye dava

AKP’nin eski Grup Başkanvekili ve şimdinin İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, eski gazeteci olan Hasan Hüseyin Dulun’a hakaret davası açtı.

AKP’nin eski Grup Başkanvekili ve şimdinin İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, eski gazeteci olan Hasan Hüseyin Dulun’a hakaret davası açtı.

AKP’li Turan’dan eski gazeteciye dava

Hasan Hüseyin Dulun yaptığı savunmada, “Lapseki Cumhuriyet başsavcılığının 2022/6175 soruşturma sayılı evrakı hakkında bilgi edindim .Bülent Turan’ı siyasetten ve medyadan tanırım. Facebook hesabı bana aittir. Bu hesaptan yaptığım yorumda herhangi bir hakaret içeren kelime bulunmamaktadır. Dangalak kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda karşılığı düşüncesiz kimse anlamındadır. Bende bu anlamda düşüncesizce söylenmiş bir söze karşılık bu yorumu yazdım. Bülent Turan’ın şahsına yönelik bir hakaretim asla yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

“İKTİDARI ELEŞTİRMEK SUÇ”

Savunmasına ek olarak ta açıklama yapan Dulun, “Çapulcu, sürtük, çürük, terörist, hain, ahlaksız vb. onlarca hakaret içeren sözcüğün kimin ağzından çıktığı belli. Bizim hukuk sistemimizde bunların yaptırım içeren bir karşılığı yok! Önceki gün kapımızı bir polis çaldı, ekteki evrakla karakolda ifade vermem gerektiğini tebliğ etti. Anladım ki, suçum, polisçe sabaha karşı evimiz basılıp götürülmem gerekecek kadar ağır değilmiş. O tarihte AKP Grup Başkanvekili olan Bülent Turan’a hakaret ettiğimiz gerekçesi ile suçlandım.  . Turan'ın nasıl bir dil kullandığını siyaseti takip edenler bilir. Ben de onu kaba bir dille eleştirmişim, hepsi bu. Bizi getirdikleri tablo da bir iktidar mensubunu eleştirmek suç, hatta tutuklanma korkusu bile yaratabiliyor” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız