CHP Antalya İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Alper Köken, sessizliğini bozarak açıklamalarda bulundu. Hakkındaki ihraç kararının arkasında yatan asıl nedenin, kamuoyunda tartışılan Arasta Projesi’ni yargıya taşıması olduğunu belirten Köken, yerel yönetime ve parti yönetimine yönelik sert suçlamalarda bulundu. Köken’in yargıya taşıdığı Arasta Projesi’nin yüklenicisinin, Antalya kamuoyunun yakından tanıdığı iş insanı Rıdvan Güzel olması dikkat çekti. Rıdvan Güzel, Lara bölgesindeki tartışmalı Luviya projesi ve Topçular’daki Antbirlik arazisi üzerine yapılan inşaatlarla gündeme gelmişti.

"Savunma Hakkım Elimden Alındı"
Disiplin sürecinin başından beri suçlamanın kendisine bildirilmediğini iddia eden Alper Köken, savunma yapmasına imkan tanınmadığını dile getirerek şöyle konuştu:
"Partimizin Korkuteli İlçe Başkanlığı tarafından 26.01.2026 tarihinde başlatılan süreçte ne İlçe ne İl Başkanlığı ne de İl Disiplin Kurulu suçlamanın ne olduğunu açıklamadı. Taleplerim karşılıksız bırakıldı ve savunma hakkım açık biçimde elimden alındı. Nihayet 01.04.2026 tarihli kararla suçumun ne olduğunu öğrendim. Karara göre suçum; Arasta Projesi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmakmış."
"Arasta Projesi'ni Sormak Namus Borcumuzdur"
Meclis üyesi arkadaşı Koray Küçüksarı ile birlikte yaptıkları başvurunun arkasında durduğunu vurgulayan Köken, şeffaf siyaset vurgusu yaparak şunları söyledi:
"Bu başvurunun tek amacı; Arasta Projesi hakkında hem geçmiş hem mevcut döneme ilişkin kamuoyunda dile getirilen iddiaların araştırılarak açıklığa kavuşturulmasıdır. Bu, şeffaf siyaset anlayışımızın gereği ve Korkuteli halkına karşı namus borcumuzdur. Durduğum noktadan bir adım geri atmayacağımı herkes bilmelidir. Attığım imzayı geri çekmemi, bir özürle ihraçtan kurtulacağımı telkin edenler bilmelidir ki; disiplin sopasından çekinip inandığım değerlerden taviz vermem."
"Belediyeyi Kocasına Çiftlik Edenlere Karşı Mücadele Edeceğim"
Açıklamasında yerel yönetime ve ilçe örgütüne yönelik sert açıklamalarda bulunan Köken, belediye içindeki yönetim anlayışını şu sözlerle eleştirdi:
"Belediye başkanının kocasına karşı örgütün itibarını korumak iddiasıyla gelip 'emir eri'ne dönüşenlere karşı mücadelem tavizsiz sürecektir. Belediye Başkanlığı makamındaki Cumhurbaşkanı fotoğrafının yanına CHP Genel Başkanı’nın fotoğrafını bile astıramayan acizlerin bize vereceği bir ders yoktur. Biz yarım asır sonra altı oklu bayrağı Korkuteli burcuna dikmenin gururunu yaşarken, hizmet makamını belediye başkanının kocasına çiftlik edenleri tarih kaydedecektir."
"Mücadelem Cumhuriyet Halk Partisi İçinde Sürecek"
Partiden ihraç edilse de mücadelesini hukuki yollarla sürdüreceğini belirten Köken, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Benim siyasi hayatımda CHP dışında bir mecra yoktur ve olmayacaktır. Önce Yüksek Disiplin Kurulu’nda sonra mahkemelerde bu hukuksuz karara karşı mücadele edeceğim. Şaibenin bu partide işi yoktur. Hiçbir CHP’li 'bizden olanı görmezden gelelim' diyemez, savcılığa başvurmayı suç sayamaz. Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır. Elbet şafak sökecek, ak ile kara ayrılacaktır. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!"