Adanalı Meşhur Kebapçıdan Kurban Bayramı Öncesi Et Uyarısı

Kurban Bayramı yaklaşırken, kebabın başkenti Adana’dan gelen uyarılar dikkat çekti. 45 yıldır kebapçılık yapan usta isim Yaşar Aydın, kurban etinin lezzetli ve sağlıklı şekilde tüketilmesi için vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
Aydın, “Bayram sabahı kesilen et, hemen kebap yapılmaya uygun değildir. İlk gün et yumuşaktır, çamur gibi olur. O nedenle böbrek, ciğer, dalak gibi sakatat tüketilmeli; kavurma yapılacaksa da et biraz dinlendirilmelidir. Asıl kebap ikinci gün yapılmalı” dedi.
“Kurbanlık Seçerken Dikkatli Olun: Engelli Hayvan Kurban Edilmez”
Kurbanlık seçiminde de önemli uyarılar yapan Aydın, “Bazı satıcılar dişi hayvanları kurbanlık diye satıyor. Vatandaşlar dikkatli olmalı. Kurbanlık, erkek, sağlıklı ve ‘yakışıklı’ olmalı. Ayağında, gözünde ya da herhangi bir yerinde kusur olmamalı” diyerek kurbanlık hayvanın dini şartlara uygun olması gerektiğini hatırlattı.
“Yanlış Kömür Zehirler, İs Yapmayan Köz Tercih Edin”
Etin lezzeti kadar pişirme yöntemi de önemli. Aydın, mangal kömürünün kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Kömür is yaparsa ete siner ve zehirler. Özellikle tavuk hemen etkilenir ama et için de risk vardır. Çatırdayan değil, köz haline gelmiş is yapmayan kömür kullanılmalı. Etin hakkını verelim, sağlığımızı da koruyalım” ifadelerini kullandı.
“İhtiyaç Sahipleri Unutulmamalı”
Etin lezzeti ve pişirme tekniklerinin yanı sıra manevi yönüne de dikkat çeken usta kebapçı Yaşar Aydın, “Kurban sadece yemek değildir. Paylaşmak, ihtiyaç sahibini gözetmek bu ibadetin özüdür. Kurban eti mutlaka dağıtılmalı, komşular ve ihtiyaç sahipleri unutulmamalıdır” diyerek bayram ruhunu hatırlattı.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.