Adana’da Üreticiler 50 Dereceyi Bulan Sıcakla Cebelleşiyor!

Adana’nın Kozan ilçesinde nemle birlikte 50 dereceyi bulan sıcakta üreticiler koyun sürülerini kilometrelerce alanda otlatıyor. Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, her koşulda alın teri dökmeye devam ediyor.
Adana’da Üreticiler 50 Dereceyi Bulan Sıcakla Cebelleşiyor!

Afrika ve Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisinde olan Türkiye’de özellikle Adana’da hissedilen sıcaklık kavurucu seviyelere ulaştı. Kozan ilçesinde nemle birlikte 50 dereceyi bulan hava koşullarında, hayvancılıkla geçinen vatandaşlar zorlu mesailerine ara vermeden devam ediyor.

Adana’da Üreticiler 50 Dereceyi Bulan Sıcakla Cebelleşiyor2

“Tüketmek Kolay, Biz Üretmek İçin Yanıyoruz”

200’e yakın küçükbaş hayvanla günün büyük bölümünü dışarıda geçiren üretici Kamil İçten, zorluklara rağmen işini sürdürüyor. Geçimlerini hayvanlardan sağladıklarını söyleyen İçten, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Baba mesleği bu. Zor şartlarda büyüdük, şimdi de çocuk okutuyoruz. Bu sıcakta kolay değil, ama mecburuz. Sıcakta da soğukta da buradayız. Oğlum polis oldu, biri de askere gidecek. Şehirde yaşamak kolay, ama biz burada ter döküyoruz. Güneşte kapkara olduk ama pes etmiyoruz.”

Adana’da Üreticiler 50 Dereceyi Bulan Sıcakla Cebelleşiyor3

“Hayvanlar Bizden Mesai İstiyor”

300 koyuna bakan bir diğer üretici Ersan Bahar ise hayvancılığın hem fedakârlık hem de sabır işi olduğunu vurguladı. Yıl boyunca karşılaştıkları zorluklara rağmen üretmekten vazgeçmediklerini belirten Bahar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Meteoroloji uyardı ama biz zaten bu sıcaklığı birebir yaşıyoruz. Akşam saat 8’e kadar sürünün başındayız. Hayvanlar bayram dinlemez, düğün, cenaze dinlemez. Babam ve kardeşim vefat etti, ertesi gün yine hayvanların yanındaydım. Bu sene para kazanırız dedik, şap hastalığı moralimizi bozdu ama yine de şükrediyoruz. İki çocuğumu okutuyorum. Zor ama gurur verici bir hayat.”

Adana’da Üreticiler 50 Dereceyi Bulan Sıcakla Cebelleşiyor4

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.