Adana’da Sahte İçki Operasyonu: 800 Litre Etil Alkol Yakalandı

Adana'nın Seyhan ilçesinde düzenlenen operasyonda 800 litre kaçak etil alkol ve 580 adet aroma verici alkol kiti ele geçirildi.
Adana’da Sahte İçki Operasyonu: 800 Litre Etil Alkol Yakalandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit eden ve ölümcül sonuçlara neden olabilen kaçak içki üretimine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni bir operasyona imza attı.

Ekipler, Seyhan ilçesinde iki ayrı adreste kaçak etil alkol depolandığı ve sahte içki üretimi için hazırlık yapıldığı yönünde istihbarat aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Adana’da Sahte İçki Operasyonu 800 Litre Etil Alkol Yakalandı

Yüzlerce Litre Etil Alkol ve Aroma Kiti Bulundu

Yapılan aramalarda, toplam 800 litre etil alkol ve sahte içki üretiminde kullanılan 580 adet aroma verici alkol kiti ele geçirildi. Ele geçirilen maddelerin sahte içki üretiminde kullanılmak üzere saklandığı tespit edildi.

Polis ekipleri, bu ürünlerin piyasaya sürülmeden ele geçirilmesinin olası zehirlenmelerin önüne geçtiğini belirtti. Özellikle etil alkolün kontrolsüz kullanımı, geçmişte birçok can kaybına yol açmıştı.

3 Kişi Gözaltında

Operasyon kapsamında 3 şüpheli şahıs gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Zanlıların, kaçak içki üretimi ve ticareti yaptığı, ele geçirilen malzemeleri farklı noktalarda dağıtmayı planladığı iddia edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.