Adana’da Kasap Tezgâhından Dünya Podyumuna! Bileğini Bükemediler

Olimpiyat Güreş Şampiyonu İsmet Atlı’nın memleketi Kozan, genç sporcularıyla uluslararası başarılar elde etmeye devam ediyor. Kasap ve kebap dükkanında çalışan 23 yaşındaki Denizcan Uçar, dünya şampiyonasından döner dönmez iş başı yaparak ilçesinde coşkuyla karşılandı.
“İşimizin Başında Çalışırken Antrenmanları Aksatmadım”
Başarının sırrının disiplin olduğunun altını çizen Uçar, “Bilek güreşine 2018 yılında spor yaparken Zahit Emre Sönmez hocamızla tanışarak başladım. Belirli antrenmanlardan geçtim ve antrenörümün desteğiyle 2019'da şampiyonalara katıldım, Türkiye şampiyonu oldum. Aynı yıl milli takıma girdim. Gençlerde birçok kez Avrupa ve dünya şampiyonluğu dereceleri yaptım. Hayvancılık, kasaplık ve kebap ailemizin işi, ben de bunu sürdürdüm. Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonlukları aldım. Çok ağır antrenmanlardan geçtik, yeri geldi sakatlandık ama başardım. Disiplin çok önemli. İşimizin başında çalışırken antrenmanları da aksatmadan dereceler aldık. Şükür, bu yıl büyüklerde Dünya 3.’sü oldum. Hedefim seneye dünya şampiyonu olmak” dedi.
Zahit Emre Sönmez: “Bu Şartlarda Çalışıp Bizleri Gururlandırıyor”
Kozan İzcilik Spor Kulübü adına yarışan Uçar, daha önce gençlerde Avrupa ve Dünya şampiyonlukları elde etmişti. Bu yıl ilk kez yer aldığı büyükler kategorisinde dünya üçüncüsü olarak ailesi, kulübü ve çevresindekileri sevindirdi. Antrenör Zahit Emre Sönmez, “Denizcan şampiyonluğu ile hepimizi mutlu etti. Daha önce gençlerde dünya şampiyonluğu vardı, şimdi de büyük erkeklerde ilk kez yarıştı ve dünya üçüncülüğünü elde etti. Bu şartlarda çalışıp bizleri gururlandırıyor, biz de destek olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Şampiyon, Kozan’da Kutlamalara Katıldı
Bulgaristan dönüşü mahallesinde düzenlenen şampiyonluk kutlamasına katılan Denizcan Uçar, seneye dünya şampiyonu olmak için destekçilerine söz verdi.
Adana’da Apartman Boşluğuna Düşen İşçi İçin Film Gibi Kurtarma Operasyonu!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.