Adana’da Döner Ocakları Yanıyor Ustalar Buzla Serinliyor!

Adana’da sıcaklıkların 40 dereceyi aşmasıyla ocak başındaki döner ustaları, sağlığını korumak için sırt ve göğüslerine buz bağlayarak çalışıyor. Çift vardiya sistemine geçen ustalar, günde ortalama 4 kalıp buz kullanıyor.
Adana’da Döner Ocakları Yanıyor Ustalar Buzla Serinliyor!

Adana’da sıcaklıklar artarken, özellikle dönerci ve fırınlarda çalışanlar yüksek ısıyla mücadele ediyor. Ocak başında sıcaklığın 60 dereceyi bulduğu ortamda, ustalar serinlemek için yaratıcı yöntemlere başvuruyor. Sırt ve göğüslerine kalıp buz bağlayan döner ustaları, bu zorlu şartlara karşı dayanıklılık gösteriyor.

Adana’da Döner Ocakları Yanıyor Ustalar Buzla Serinliyor2

“Çift Kalıp Buzla Çalışmak Sağlık İçin Zorunluluk”

15 yıldır dönercilik yapan Doğan Turhan, “Ateşin başında sıcaklık 60 derece, dışarısı ise 35-40 derece. Bu sıcaklıkta çalışmak zor, biz de sağlığımız için buzlu çözüm bulduk” diyerek uygulamayı anlattı. Günlük yaklaşık 4 kalıp buz kullandıklarını belirten Turhan, çift vardiya sistemiyle mesaiyi de kısalttıklarını söyledi.

Adana’da Döner Ocakları Yanıyor Ustalar Buzla Serinliyor3

Adana’nın Kavurucu Sıcaklarına Karşı Pratik Çözüm

Dönerci Mehmet Nuri Erzi, “Adana’da yaz mevsimi yok, adeta kavurucu çöl sıcakları var. İnsan duş alırken bile terliyor. Biz de ustalarımızı rahatlatmak için bu yöntemi geliştirdik” ifadeleriyle bölgenin zorlu iklim koşullarını özetledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.