Adana’da Döner Ocakları Yanıyor Ustalar Buzla Serinliyor!

Adana’da sıcaklıklar artarken, özellikle dönerci ve fırınlarda çalışanlar yüksek ısıyla mücadele ediyor. Ocak başında sıcaklığın 60 dereceyi bulduğu ortamda, ustalar serinlemek için yaratıcı yöntemlere başvuruyor. Sırt ve göğüslerine kalıp buz bağlayan döner ustaları, bu zorlu şartlara karşı dayanıklılık gösteriyor.
“Çift Kalıp Buzla Çalışmak Sağlık İçin Zorunluluk”
15 yıldır dönercilik yapan Doğan Turhan, “Ateşin başında sıcaklık 60 derece, dışarısı ise 35-40 derece. Bu sıcaklıkta çalışmak zor, biz de sağlığımız için buzlu çözüm bulduk” diyerek uygulamayı anlattı. Günlük yaklaşık 4 kalıp buz kullandıklarını belirten Turhan, çift vardiya sistemiyle mesaiyi de kısalttıklarını söyledi.
Adana’nın Kavurucu Sıcaklarına Karşı Pratik Çözüm
Dönerci Mehmet Nuri Erzi, “Adana’da yaz mevsimi yok, adeta kavurucu çöl sıcakları var. İnsan duş alırken bile terliyor. Biz de ustalarımızı rahatlatmak için bu yöntemi geliştirdik” ifadeleriyle bölgenin zorlu iklim koşullarını özetledi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.