Adana’da Dondurmalı Tatlılar Menülerin Yıldızı Oldu

Adana’da yükselen hava sıcakları, tatlı alışkanlıklarını da değiştirdi. Sıcak havalarda serinlemek isteyenler, dondurmalı tatlıları tercih etmeye başladı. Özellikle dondurmalı künefe ve katmer menülerin vazgeçilmezi oldu.
Adana’da Dondurmalı Tatlılar Menülerin Yıldızı Oldu

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da hava sıcaklıkları 35-40 derece arasında seyrediyor. Bu yoğun sıcaklık, tatlı severlerin alışkanlıklarını da etkiledi. Adanalılar hem tatlıdan vazgeçmemek hem de serinlemek için dondurmalı tatlılara yöneldi.

Adana’da Dondurmalı Tatlılar Menülerin Yıldızı Oldu 2

Dondurmalı Tatlılar Menülerin Gözdesi Oldu

Tatlıcı Zeynep Geyik, yaz aylarında dondurmalı tatlılara olan talebin arttığını belirtti. “Yaz sıcaklarında tatlı yeme alışkanlığı devam ediyor ancak tatlı, dondurmayla birleşince daha hafif ve ferahlatıcı bir lezzet ortaya çıkıyor,” diyen Geyik, dondurmalı künefe ve katmerin en çok tercih edilen tatlılar arasında olduğunu söyledi.

Adana’da Dondurmalı Tatlılar Menülerin Yıldızı Oldu 3

Müşterilerden Büyük İlgi

Tatlı severlerden Kezban Köksal da, “Adana sıcaklarında tatlıdan vazgeçemiyoruz ancak dondurmalı tatlılar hem serinletiyor hem de tatlı ihtiyacımızı karşılıyor,” ifadelerini kullandı. Yaz sıcaklarının yenilikçi tatlı seçeneklerini de beraberinde getirdiği Adana’da, dondurmalı tatlılar gün geçtikçe popülerleşiyor.

[related-posts-archive id="119374" color="bg-danger"][/related-posts-archive]

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.