Adana’da Dondurmalı Tatlılar Menülerin Yıldızı Oldu

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da hava sıcaklıkları 35-40 derece arasında seyrediyor. Bu yoğun sıcaklık, tatlı severlerin alışkanlıklarını da etkiledi. Adanalılar hem tatlıdan vazgeçmemek hem de serinlemek için dondurmalı tatlılara yöneldi.
Dondurmalı Tatlılar Menülerin Gözdesi Oldu
Tatlıcı Zeynep Geyik, yaz aylarında dondurmalı tatlılara olan talebin arttığını belirtti. “Yaz sıcaklarında tatlı yeme alışkanlığı devam ediyor ancak tatlı, dondurmayla birleşince daha hafif ve ferahlatıcı bir lezzet ortaya çıkıyor,” diyen Geyik, dondurmalı künefe ve katmerin en çok tercih edilen tatlılar arasında olduğunu söyledi.
Müşterilerden Büyük İlgi
Tatlı severlerden Kezban Köksal da, “Adana sıcaklarında tatlıdan vazgeçemiyoruz ancak dondurmalı tatlılar hem serinletiyor hem de tatlı ihtiyacımızı karşılıyor,” ifadelerini kullandı. Yaz sıcaklarının yenilikçi tatlı seçeneklerini de beraberinde getirdiği Adana’da, dondurmalı tatlılar gün geçtikçe popülerleşiyor.
[related-posts-archive id="119374" color="bg-danger"][/related-posts-archive]
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.