Adana’da Doğanın Kalbinde Masalsı Ağaç Ev Yapıldı

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde Bayram ailesi, bahçelerindeki asırlık sedir ağacına tek bir çivi dahi çakmadan iki katlı ahşap ev inşa etti. Doğayla iç içe yapılan bu özel yapı, görenleri hayran bırakıyor.
Adana’da Doğanın Kalbinde Masalsı Ağaç Ev Yapıldı

Adana’nın Saimbeyli ilçesine bağlı Gökmenler Mahallesi’nde, bin 450 metre rakımda bulunan bahçelerinde Bayram ailesi tarafından inşa edilen iki katlı ağaç ev, doğal yapısı ve özgün mimarisiyle dikkat çekiyor. Çivi kullanılmadan yapılan evde mutfak, balkon ve yatak odası bulunuyor. Toplam 30 metrekarelik yaşam alanına sahip olan yapı, görenleri adeta bir masal diyarına götürüyor.

Adana’da Doğanın Kalbinde Masalsı Ağaç Ev Yapıldı 2

“Ağaca Zarar Vermeden, Doğayla Dost Bir Ev Yaptık”

Ev sahibi Musa Bayram, beş kardeşiyle birlikte bu özel projeyi 15 yılda tamamladıklarını anlatarak şunları söyledi:

“Bu sedir ağacı asırlık, belki daha da fazla yaşı vardır. Hiç çivi çakmadan dallar arasında inşa ettik. Altına direklerle destek verdik. Doğayı bozmadan yaptık. Gelenler şaşırıyor, hayran kalıyor. Kiralamak isteyenler bile var. Burada kalmak çok keyifli, serin ve huzurlu.”

Adana’da Doğanın Kalbinde Masalsı Ağaç Ev Yapıldı 3

Arı Yuvaları Korunuyor, Ceviz Ağaçlarıyla Çevrelendi

Bayram ailesi sadece ağacı değil, onun üzerinde yaşayan canlıları da önemsedi. Evin bulunduğu sedir ağacında bulunan arı yuvalarına dokunulmadı. “Arılar da kendi halinde, biz de. Kimse kimseye zarar vermiyor” diyen Bayram, evin çevresine de ceviz ağaçları diktiklerini ifade etti.

Adana’da Doğanın Kalbinde Masalsı Ağaç Ev Yapıldı 4

Masalsı Yapı Doğanın Kucağında Yükseliyor

Ağacın dallarıyla uyum içinde inşa edilen ve hiçbir doğal yapıyı bozmadan yükselen bu sıra dışı ev, havadan da görüntülendi. Evin hem doğaya hem de insana uyumlu yapısı, çevre dostu mimariye ilgi duyanlar için ilham kaynağı oluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.