Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Adana | Adana'da 2 haftada 6 kişi boğulunca gönüllü Cankurtaran ekibi kuruldu

Adana'da 2 haftada 6 kişi boğulunca gönüllü Cankurtaran ekibi kuruldu

Adana'da Haziran ayıyla birlikte sıcak hava dalgaları artıyor ve sulama kanallarında boğulma vakaları endişe verici boyutlara ulaştı. Mahalleli, kendi 'Cankurtaran' ekibini oluşturarak önlem almaya çalışıyor.

Adana'da Haziran ayıyla birlikte sıcak hava dalgaları artıyor ve sulama kanallarında boğulma vakaları endişe verici boyutlara ulaştı. Mahalleli, kendi 'Cankurtaran' ekibini oluşturarak önlem almaya çalışıyor.

Adana'da 2 haftada 6 kişi boğulunca gönüllü Cankurtaran ekibi kuruldu

Adana'da Haziran ayına girilmesiyle birlikte Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediyor ve 44 derece sıcaklık ile tüm zamanların en sıcak haziran ayı yaşanıyor. Ancak bu sıcaklıkla birlikte boğulma vakaları da artış gösteriyor. Son iki haftada 6 kişi, ocaktan bu yana ise 12 kişi serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu. Adana'da her yıl ortalama 30 kişi serinlemek için girdiği sulama kanalında hayatını kaybediyor. Son 10 yılda ise yaklaşık 300 kişi boğularak can verdi.

A W223436 01 Result

Mahalleli Kendi Cankurtaran Ekibini Kurdu

Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi’nde mahalleli, boğulma vakalarına karşı önlem almak adına kendi 'Cankurtaran' ekibini oluşturdu. Cankurtaran ekibi, sertifikalı 6 kişiden oluşuyor ve sulama kanallarında kurtarma tatbikatı gerçekleştiriyor.

Antalya’da sertifikalı olarak cankurtaranlık yapan 21 yaşındaki Volkan Toprak,” Burada bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz yüzüyor. Biz onları orada hemen uyarıyoruz, çıkın kanaldan diye. Birçok kişi boğuldu bu kanallarda. Çok şükür mahallemizin yanındaki kanalda boğulma vakası olmadı. Çünkü arkadaşlarımız yardımcı oluyor, uyarıyor. Birkaç kişiyi de boğulurken hep kurtardılar' dedi.

Belediyeden Destek Bekleniyor

'Merkez Park'ta ya da başka yerde gezen bekçi arkadaşlarımız buralarda güvenliğini sağlayabilir' diyen Toprak, 'Zeydan başkanımızdan rica ediyoruz. Kanalların belli yerinde demirleri yok. Buradan geçen kişiler düşebilir. Çocuk arabası falan geçerken düşebilir. Yani bize bir yardımcı olabilirler. Adana Büyükşehir Belediyesinden buraya destek bekliyoruz' diye konuştu.

A W223436 06 Result

İnsanlar Havuz Eksikliğinden Dolayı Sulama Kanallarına Yöneliyor

Sulama kanallarında yüzenleri uyardıklarını dile getiren Toprak, 'Sulama kanalında yüzen kişilere sakince çıkmasını söylüyoruz, uyarıp yardımcı oluyoruz. Bazı yerlerde ayakları falan takılıyor, çekip çıkartıyoruz hemen. Genellikle uyarıp çıkmalarını söylüyoruz. Onlar da bizleri dinleyip çıkıyor. Ama sıcak olduğu için Adana sıcakları da belli, mahallemizde de hiç havuz olmadığından dolayı insanlar sulama kanalına yöneliyor' sözlerine yer verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız