Adana’da 12 Milyonluk Sahte Altın Tuzağı

8 ay süren teknik takip sonrası Adana'da sahte altın üreten şebeke çökertildi; 4 kişi tutuklandı, bin 350 adet düşük gramajlı altına el konuldu.
Darphane Kalıplarını Taklit Ettiler, Gramajla Oynadılar
Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin 8 ay süren teknik ve fiziki takibiyle ortaya çıkarılan organize suç şebekesinin, sahte kalıplarla darphaneye ait altınları taklit ettiği belirlendi. Saf altını eriterek gramaj ve ayarla oynayan şüpheliler, altınları çeyrek, yarım, tam ve Reşat görünümlü olarak piyasaya sürdü.
2’si Atölye Sahibi, 4 Kişi Tutuklandı
Seyhan ilçesindeki Akkapı ve Karasoku mahallelerinde bulunan iki ayrı atölyeye düzenlenen operasyonda; 1.125 çeyrek, 98 yarım ve 127 tam altın olmak üzere toplam 1.350 adet düşük gramajlı altın ele geçirildi. Şüphelilerden atölye sahipleri S.İ. ve E.G. ile M.A. ve F.K. tutuklanırken, Y.B. ve İ.K. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Altın Dışında Tarihi Eser, Kaçak İçki ve Silahlar Da Bulundu
Operasyon kapsamında yalnızca sahte altın değil; 12 adet tarihi sikke ve obje, ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 104 mermi, 33 şişe kaçak alkol ve 6 adet imzalı, boş senet de ele geçirildi. Polis, şebekenin mali suçlar dışında tarihi eser ve silah kaçakçılığıyla da bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.