Adana Pozantı'da orman yangını! 12 dönüm zarar gördü

Adana'nın Pozantı ilçesinde meydana gelen orman yangını, hızlı müdahaleyle kontrol altına alındı. 12 dönüm alan zarar gördü.
Adana Pozantı'da orman yangını! 12 dönüm zarar gördü

Adana'nın Pozantı ilçesinde meydana gelen orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın, Pozantı ilçesine bağlı Eskikonacık Mahallesi Çayır Yaylası mevkiinde başladı. Henüz net bir neden belirlenemese de, yerleşim yerlerine yakın bir alanda bulunan orman kesim alanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Ekiplerin koordineli ve etkili çalışmasıyla alevler kısa sürede kontrol altına alındı.

Adana Pozantı'da Orman Yangını! 12 Dönüm Zarar Gördü (3) Result

Ekipler Nasıl Harekete Geçti?

Yangın, orman kesim alanında çıktıktan sonra hızla büyüdü. Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına hemen müdahale etti. Alevlerin kontrol altına alınması için havadan ve karadan söndürme çalışmaları başlatıldı. Ayrıca, çevre illerden de takviye ekipler talep edildi.

Adana Pozantı'da Orman Yangını! 12 Dönüm Zarar Gördü (4) Result

Zarar Tespit Edildi

Yangın sonrasında yapılan ilk incelemelerde, 12 dönüm alanın zarar gördüğü tespit edildi. Orman İşletme Müdürü Bekir Demir, yangında zarar gören alanın boyutunu belirtirken, soğutma çalışmalarının titizlikle sürdürüleceğini ifade etti. 

Adana Pozantı'da Orman Yangını! 12 Dönüm Zarar Gördü (2) Result

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.