Adana Kozan orman yangınında 15 kovan arı telef oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde dün çıkan orman yangınında kovanlarda zarar büyük! İşte detaylar...
Adana Kozan orman yangınında 15 kovan arı telef oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde dün meydana gelen orman yangını, 45 dönüm orman ve tarım arazisinin zarar görmesine neden oldu. 

15 Kovan Arı Telef Oldu 

Bölgede hobi amaçlı arıcılık yapan Ali Kocadurmuş'un 15 kovan arısı da yangında telef oldu. Yangın sonrası ortaya çıkan manzara, üreticinin yüreğini burktu.

A W257315 02 Result
Hobi amaçlı arıcılık yapan Ali Kocadurmuş, yangının başlamasıyla birlikte ekiplerle birlikte söndürme çalışmalarına katıldığını ancak yangına engel olamadıklarını belirtti. Kocadurmuş, 'Dün felaketi yaşadık. Benim 15 kovan arım telef oldu. Allah beterinden korusun. 1 yıllık emek ve arılar için yapılan mücadele kül oldu. Orman ekipleri ve vatandaşlar canla başla yangını söndürmek için mücadele etti. Benim evim yanmadı çok şükür ama canı yanan arkadaşlarımız da vardı,' dedi.

A W257315 03 Result

Yangının sadece arılara zarar vermediğini vurgulayan Kocadurmuş, 'Arıcılık sadece bal üretmek için değil. Arılar, doğanın dengesi için önemli. Arı olmazsa bitki, meyve, çiçek olmuyor. Arıların birçok şeye faydası vardı. Ama gördüğünüz gibi bir ateşle hepsi kül oldu,' diye konuştu.

A W257315 04 Result

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.