Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan ve 30 Nisan’dan bu yana haber alınamayan e-ticaret uzmanı Kübra Yapıcı’nın (30) korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Antalya ve Burdur emniyet birimlerinin derinleştirdiği soruşturma, bir genç kadının vahşice katledildiğini gün yüzüne çıkardı.

Cinayetin Ardından İzleri Gizleme Girişimi
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler İlyas Umut D. ve Ataberk S.’nin ifadeleri, olayın planlı şekilde gerçekleştirildiğine ilişkin çarpıcı detayları ortaya çıkardı. İddialara göre şüpheliler, Kübra Yapıcı’yı araç içerisinde silahla vurduktan sonra cesedi ormanlık alana götürerek toprağa gömdü. Olayın ardından İstanbul’a giden şüphelilerin, burada temin ettikleri bazı malzemelerle yeniden bölgeye döndüğü öne sürüldü.

Delilleri Yok Etme Çabası
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre şüphelilerin, cesedi bulunduğu yerden çıkararak delilleri ortadan kaldırmaya yönelik çeşitli girişimlerde bulunduğu iddia edildi. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahın ise İstanbul istikametine giderken Eskişehir yakınlarında yol kenarına atıldığı, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda silahın ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Acılı Babanın Feryadı: "10 Kez Müebbet Versinler"
Kızının ölüm haberini bu sabah alan baba Yunus Yapıcı, katil zanlılarının "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanmaması gerektiğini vurguladı.

Gözyaşları içinde konuşan baba Yapıcı, “Bu tip canilerin hiçbiri ortalıkta dolaşmasın. Kimsenin canı bu kadar ucuz değil. Kızımı sadece parası için katletmişler. Pişmanlıktan yararlanmak istiyorlar ama zaten yakalanacaklarını anladıkları için itiraf ediyorlar. Benim ricam, 10 sefer müebbet alsınlar. Bir baba olarak bittim” dedi.

"Gün Yüzü Görmesinler"
Anne Gülseren Yapıcı ise kızının mezara girdiğini, sorumluların da hapisten çıkmaması gerektiğini belirterek, "Ömür boyu güneş yüzü görmesinler. Benim çocuğum toprağa girdiyse onlar da yaşamasın" diyerek tepkisini dile getirdi.
Gözaltındaki iki şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.
Korkunç Cinayeti İtiraf Etti
Serik Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Yunus Yapıcı, bu kişilerin Ata Berk S. ile İlyas Umut D. olduğu bilgisini iletti. İlyas Umut D. yakalanarak gözaltına alındı.
İlyas Umut D., ilk ifadesinde Kübra Yapıcı’yı, açık olan bir marketin önünde bıraktığını öne sürdü. D.'nin belirttiği saatte marketin kapalı olduğu belirlendi. Çelişkili ifadeler veren İlyas Umut D., Kübra Yapıcı’yı öldürüldüğünü itiraf etti.
Aynı Masada Görüntüleri Ortaya Çıktı
Öte yandan Kübra Yapıcı ile Ata Berk S. ve İlyas Umut D'nin cinayet öncesinde gittikleri kafedeki son görüntüleri güvenlik kamerasından tespit edildi. Yapıcı ile S. ve D.'nin kafede oturdukları, saat 04.45 sıralarında ise kalkıp birlikte ayrıldıkları görüldü.
Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri eşliğinde arama gerçekleştirildi. Korkuteli Barajı'ndaki yer göstermenin yapıldığı alanda ekipler uzun süre arama yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.