Antalya genelinde iki gündür etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağış, kentin batı ilçelerinde tarım alanlarını vurdu. Kaş ilçesinde aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle su taşkınları yaşandı, tarım arazileri göle döndü.
Patara ve Kınık'ta Seralar Su Doldu
Antalya'nı Kaş ilçesinin önemli tarım merkezleri olan Patara, Ova ve Kınık Mahallesi'nin Doğular mevkiinde yaşanan su seviyesi yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgedeki drenaj kanallarının yetersiz kalmasıyla taşan sular, çok sayıda serayı ve bazı evleri bastı. Üreticiler ürünlerini kurtarmak için yoğun çaba harcarken, seraların içindeki su birikintileri dron kamerasıyla havadan görüntülendi.
Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
Bölge halkı suların çekilmesini beklerken, yetkililer sahada incelemelere başladı. Su baskınından etkilenen ev ve tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Görüntülerde, geniş tarım arazilerinin tamamen sular altında kaldığı ve ulaşımın güçlükle sağlandığı dikkat çekti.


