Antalya'nın Serik ilçesi, gece yarısı sokak ortasında gerçekleştirilen bir havai fişek gösterisi nedeniyle hareketli saatler geçirdi.
Merkez Mahallesi'nde saat tam 00.02 sularında meydana gelen olayda, 2 No'lu Sağlık Ocağı yanındaki caddede kimliği belirsiz bir şahıs yolun ortasına geçerek havai fişek ateşledi. Herkesin derin uykuda olduğu ya da dinlenmeye çekildiği o dakikalarda patlayan yüksek sesli fişekler, mahallede ani bir panik dalgasına yol açtı. Çevredeki evlerde yaşayan vatandaşlar ne olduğunu anlayamayarak pencerelere ve sokağa fırladı.
Mahalle Sakinlerinin Yüreği Ağzına Geldi
Yaşanan olay sonrası deprem olduğunu zannettiğini aktaran mahalle sakinlerinden Kadir Kılboz, "Bir patlama oldu deprem olduğunu zannettim. Hatay'da depremden çıktığım için bayağı korktum. Sonra düğün var zannettim" dedi.

"Korktuk, Böyle Bir Olayın Yaşanması Kötü"
Olayın yaşandığı sırada evinde olan bir diğer mahalle sakini Murat Sipahioğlu ise ibadet ettiği esnada yakalandığı korkuyu dile getirdi.
Namaz kıldığı anda patlama geldiğini ve çok korktuğunu anlatan Murat Sipahioğlu, "Gece patlama sesi oldu o anda yatsı namazı kılıyordum. Bayağı bir korktum. Hatta maç var zannettim. Başka yerde havai fişek atılmayınca şüphelendim. Korktuk yani. Böyle bir olayın yaşanması kötü. Herkes yatarken meydana geldi bu olay. Hamile olan var, sabah erkenden işe gidecek olan var. İnsanların bunları düşünmesi lazım" diye konuştu.
