Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesi'nde yer alan ve yüzlerce balıkçı ile tur teknesinin bağlı bulunduğu Balıkçı Barınağı'nda, 29 Ağustos 2026 gece saat 03.30 sıralarında büyük bir yangın çıktı.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle yol kenarında başlayan alevler, hızı zaman zaman 60 kilometreyi aşan şiddetli rüzgarın etkisiyle karaya çekili teknelerin bulunduğu alana sıçradı.
Barınak görevlilerinin durumu fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait müdahale araçları ve Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar sevk edildi.

Ekiplerin 3 Saatlik Yoğun Mücadelesi Faciayı Önledi
Kısa sürede yayılan alevlerin barınağın bitişiğindeki ormanlık alana ve denizde demirli teknelere ulaşmaması için ekipler adeta zamanla yarıştı.
Denizde bağlı bazı teknelere sıçrayan yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan Antalya-Kemer yolu çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

İtfaiye, orman ve emniyet birimlerinin koordineli yürüttüğü yaklaşık 3 saatlik yoğun çalışmanın ardından alevler söndürüldü ve bölgede geniş çaplı soğutma çalışması başlatıldı.
Karada bulunan 20'nin Üzerinde Tekne Demir Yığınına Döndü
Yangının ardından yapılan ilk incelemelerde, çoğunluğu atıl durumda bulunan ve 3'ü bakım amacıyla karaya çekilen 20'nin üzerinde çeşitli büyüklükteki teknenin tamamen yanarak küle döndüğü belirlendi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Bu gece 03.30 civarlarında Antalya Sarısu mevkiinde karada çıkan bir yangın Balıkçı Barınağı’na sirayet ediyor. Barınakta bulunan karaya çekilmiş teknelere sıçrıyor, ve burada 20’nin üzerinde tekne alev alıyor. Ancak, müdahale çok hızlı yapıldığı için itfaiye, orman ve emniyetin TOMA’larının hızlı müdahalesi ile beraber demirli teknelere sıçrayan alevler engelleniyor. Karadaki teknelerden başka, demirli teknelerimizde bir zarar veya ziyan yok. Ormanlık alana da bir sıçrama oluyor. Orman ekipleri de oraya hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının büyümesini engelliyorlar. Bir süredir Antalya-Kemer yolu kapalı, birazdan yol yeniden trafiğe açılacak. Çok büyük bir yangını ucuz atlattık. Herkese geçmiş olsun diyoruz. Yangının çıkış nedenini arkadaşlar araştırıyorlar. Bazı kişilerin başlattığından bahsediliyor. Doğru mu, yanlış mı, bunu tespit edeceğiz. Doğru ise adli süreçler çok hızlı bir şekilde yapılacaktır" dedi.

Yangının çıkış nedenini ve olası sabotaj ihtimallerini aydınlatmak amacıyla başlatılan çok yönlü adli ve teknik incelemeler devam ediyor.
