Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvuran R.S. isimli vatandaş, telefonda kendisini "başkomiser" olarak tanıtan kişilerce dolandırıldığını bildirdi. Müşteki R.S., kendisini arayan kişilerin "Kimliğiniz FETÖ terör örgütü tarafından kullanılıyor" diyerek baskı kurduğunu ve bu yönlendirmeler sonucu yaklaşık 2 milyon 500 bin TL değerindeki döviz ve ziynet eşyasını şüphelilere elden teslim ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

Operasyonla 4 Şüpheli Yakalandı
İhbarın ardından çalışma başlatan emniyet ekipleri, düzenledikleri operasyon kapsamında 3 şüpheliyi Antalya'da, 1 şüpheliyi ise il dışında gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 45 bin TL nakit para ile 3 cep telefonu ve çeşitli SIM kartlar ele geçirildi.

2 Şüpheli Tutuklandı
"Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.