Akdeniz Gerçek | Videolar | Alanya | Alanya Oba Çayı'nda Toplu Balık Ölümleri! Atık Su Şüphesi Araştırılıyor

Alanya Oba Çayı'nda Toplu Balık Ölümleri! Atık Su Şüphesi Araştırılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Oba Çayı'nda yaşanan toplu balık ölümleri üzerine zabıta ve tarım müdürlüğü ekipleri sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Oba Çayı'nda yaşanan toplu balık ölümleri üzerine zabıta ve tarım müdürlüğü ekipleri sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı.

KAYNAK: DHA

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Oba Mahallesi Hatipoğlu Caddesi güzergahından geçen Oba Çayı'nda dün sabah saatlerinde görülen manzara mahalle sakinlerini tedirgin etti. Çay yatağında çok sayıda balığın hareketsiz halde su yüzeyine ve kıyıya vurduğunu fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alanya Belediyesi zabıta ekipleri detaylı denetim gerçekleştirdi.

Atık Su İddiası

Bölge sakinleri, ölümlerin Oba Çayı'na bağlanan yan dereye arıtılmamış atık su bırakılmasından kaynaklandığını öne sürdü. Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, sudaki oksijen seviyesi ve olası kimyasal kirliliği tespit edebilmek amacıyla çayın farklı noktalarından su örnekleri topladı. Ekipler aynı zamanda ölüm nedeninin kesinleşmesi için telef olan balıklardan da numuneler alarak laboratuvara gönderdi.

Resmi Rapor Kirliliğin Kaynağını Ortaya Çıkaracak

Oba Çayı'ndaki olayın çevresel boyutları çok yönlü olarak mercek altına alındı. Yetkililer, laboratuvardan gelecek analiz sonuçlarına göre çaya yasa dışı deşarj yapılıp yapılmadığını ve sorumluları belirleyecek. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız