Şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımını "Kökümüz Değerler, Toprağımız Dünya, Emeğimiz İnsan ve Paylaştığımız Toplum" olmak üzere dört ana başlık altında açıklayan rapor, kaynakların korunması, sağlıklı gıdaya erişim ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluk bilinciyle yürütülen çalışmalara vurgu yapıyor.
Tat Gıda'nın CEO’su Evren Albaş, raporda 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefini duyurdu. Ayrıca, tarımda sürdürülebilirlik ve gıda arzının devamlılığı için akıllı tarım uygulamaları ve dijitalleşmeye önem verdiklerini belirtti.
Albaş, "Gıda güvenliğini ve tarımın geleceğini destekliyoruz. Uzmanlığımızla toprağın, çiftçinin ve toplumun refahına hizmet ediyoruz. Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Torbalı’daki tesislerimizde sürdürülebilirlik adına öncü çalışmalara imza atıyoruz. Türkiye’ye iyi bakan bir marka olduğumuzun altını çiziyoruz ve çevresel, sosyal ve yönetişimsel çerçevede etki alanımızı genişletmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Tarımda dijitalleşmeye önem veren Tat Gıda, 55 yıldır devam eden "Sözleşmeli Tarım" uygulamasıyla 1000'in üzerinde çiftçiyle çalıştıklarını ve dijital tarım uygulamalarıyla verimliliği artırdıklarını ifade etti. Akıllı Sulama Teknolojileri ile su tasarrufu ve uydu ile takip sayesinde verim artışı elde ettiklerini vurgulayan Albaş, ayrıca "Tarım Değer Zinciri" projesiyle çiftçilere tarımsal finansman imkanı sağladıklarını belirtti.
Albaş, Tat Gıda'nın üretim, ihracat ve sürdürülebilirlik alanlarında güçlü performans sergilediğini ve 2024'e kârlı büyüme hedefleriyle girdiklerini vurgulayarak, ihracatın şirket için önemini vurguladı.