TFF 9 kulübü PFDK'ya sevk etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli kulüpleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. PFDK'ya gönderilen takımların ve kişilerin sebepleri açıklandı.
TFF 9 kulübü PFDK'ya sevk etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 29. haftasında oynanan maçlar sonrasında aralarında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da bulunduğu 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. TFF, disipline gönderilen takımları ve sebeplerini açıkladı.

TFF'nin açıklamasına göre; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Gaziantep FK 'çirkin ve kötü tezahürat' sebebiyle disipline gönderilirken, Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Demirspor ve Hatayspor da 'saha olayları' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Ayrıca, Galatasaray ve Kulüp Başkanı Dursun Özbek, kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptıkları açıklamalardan dolayı ayrı ayrı PFDK'ya sevk edildi.

Kayserisporlu futbolcu Arif Kocaman'ın Hatayspor maçında yaptığı 'kural dışı hareket' ve Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez'in sportmenliğe aykırı davranışı nedeniyle disipline gönderildiği de belirtildi.

Fenerbahçe'nin Pendikspor karşılaşmasında talimatlara aykırı davranışı ve 6 futbolcusunun sarı kart görmesi, Pendikspor'un ise 4 futbolcusunun sarı kart ve 2 futbolcusunun kırmızı kart görmesiyle takım halinde sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle PFDK'ya sevk edildiği ifade edildi.

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz ve görevlisi Sezer Baran Kuluğ'un da 'talimatlara aykırı davranış' gerekçesiyle disiplin kuruluna gönderildiği duyuruldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.