Meltem’de stadyum protestosu

100.Yıl Spor Kompleksi’nde yapımına bir süre önce başlanan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla yapılan 33 bin kişilik stadyumun temel atma törenine Meltem Mahallesi sakinlerinin tencere tavalı protestosu damgasını vurdu.
Meltem’de stadyum protestosu

100.Yıl Spor Kompleksi’nde yapımına bir süre önce başlanan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla yapılan 33 bin kişilik stadyumun temel atma törenine Meltem Mahallesi sakinlerinin tencere tavalı protestosu damgasını vurdu.

 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde inşa edilen Antalya Stadyumu'nun temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atıldı. Tören sırasında bölge sakinlerinden bazıları pencere ve balkonlardan tencere tavayla eylem yaptı. Bakan Kılıç ise "İnşallah açılış merasiminde de pencere ve balkonlarında olurlar, coşkumuza tencere ve tavalarıyla katılırlar" dedi.
 
Temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AKP  Genel Başkan Yardımcıları ve Antalya milletvekilleri Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA Asbaşkanı Jim Boys, Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer ve davetliler katıldı.

 

TENCERE TAVALI PROTESTO

Bakan Kılıç, tören alanına girişte çiçeklerle karşılanırken, engelli sporcularla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören başladığı sırada stadyumun yapıldığı Meltem Mahallesi'nde ikamet edenlerden bazıları pencere ve balkonlarda tencere tavayla eylem yaptı.

 

STADYUM 2014 SONUNDA BİTECEK

Törende konuşan Bakan Kılıç, Mersin'de başlayan Akdeniz Oyunları'nın dünyada olimpiyat provası olarak yansıtıldığını belirterek, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en büyük adayı olarak görüldüğünü ifade etti. Temeli atılan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun sadece dört duvardan ibaret olmadığını, Antalya'ya yeni bir marka değeri kazandıracağını anlatan Bakan Kılıç, turizm başkenti Antalya'yı başarıdan başarıya koşturacak yeni bir adım atıldığını dile getirdi. Antalya Stadyumu'nun maliyetinin 100 milyon liranın üzerinde olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, ihale şartnamesine göre 2015 yılı nisan ayında tamamlanması beklenen projenin 2014 yılı sonunda hizmete açılacağını kaydetti. (DHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.